< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1682 • 0336    SOLDAAT ZONDER OPDRACHT


De galaxers aan boord van de BASIS hebben kordaat koers gezet in de richting van de Melkweg, Een vlucht van 235 miljoen lichtjaar wacht op de bemanning onder leiding van Perry Rhodan - en de tocht zal wederom ruim drieënhalf jaar duren. Onderweg kan de expeditie aanleggen bij de ruimtestations, die men op de heenweg heeft laten bouwen.

Want één ding is alle deelnemers aan deze expeditie duidelijk: bij de grote leemte valt op dit moment niets meer te onderzoeken en hier kan men de geheimen rondom het 'grote kosmische raadsel' niet snel genoeg oplossen. Toch hebben de Terranen en hun bondgenoten de nodige resultaten geboekt: ze ontdekten de geheimzinnige Sampler-planeten en konden enkele planeten onderzoeken, daar konden de zogenaamde klossen worden geborgen. Ze ontdekten ook de donkere planeet Charon in de grote leemte; en daar konden de bij de klossen horende segmenten worden geborgen.

Alleen kon, het verband tussen de klossen en het gevaar, dat dit gebied ruim twee miljoen jaar geleden en de hier aanwezige civilisaties bedreigde, niet worden achterhaald. Er is slechts één ding duidelijk - het gevaar van toen kan ook vandaag de dag nog de kop opsteken en het effect kan tot in de Melkweg voelbaar zijn.

Perry Rhodan verwacht een rustige vlucht terug naar de Melkweg. De mensen aan boord van de BASIS hopen bovendien, dat ze bij de Coma-stations nieuwe contacten kunnen aanknopen, die voor de toekomst van belang kunnen zijn. Maar bij Coma-6 komt men in contact met een soldaat zonder opdracht ...


De lange reis terug naar de Melkweg is bijna ten einde, de galaxers en hun bondgenoten keren terug naar huis. Ondertussen zijn er in de Melkweg van de mensen ook de nodige dingen gebeurd.


Oorspronkelijke titel: Söldner ohne Auftrag

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ontmoeting bij Coma-6 – een akelig wezen stelt zich voor.


Locatie en tijdsruimte: Coma-6, Coma-9, Coma-10 – juni 1206 - december 1209 NGT (4793-4796 na Chr.)


Hoofdpersonen: Milton Doncaster - Een kroniekschrijver noteert alles aan boord. Trousar - Een intergalactische handelsreiziger. Phana-Corg - Een Cryper vecht een vertwijfelde strijd. A-6-1 - Een androgyne robot verzorgt het Coma-station. Perry Rhodan - De Terraan wil naar huis.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende