Pulsar Borgia – 1-15 maart 1208 NGT (4795 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1681 • 0335    KOERS MELKWEG


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Siodor Thean, Dilja Mowak, Reginald Bull, Myles Kantor.


Ondanks enkele successen, bijvoorbeeld op de donkere planeet Charon, heeft de galactische expeditie die de grote leemte verkent, grote moeilijkheden. De Terranen en hun bondgenoten aan boord van de BASIS ontdekken dat in dit deel van het universum ongeveer 2 miljoen jaar geleden een enorm gevaar heeft bestaan waarvan de effecten nu nog merkbaar zijn. Ze kwamen ook enkele geheimen van de vreemde Sampler-planeten op het spoor, maar konden ze niet onthullen.

Het grootste probleem waarmee ze kampen, is dat alle onderzoeken en expedities van de Galaxers de woede opwekken van de machten die het hier sinds onheuglijke tijden voor het zeggen hebben: de theans, een soort rechters. Ze sturen hun helpers, de Gish-Vatachhs, naar de BASIS om druk uit te oefenen. In het jaar 1208 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4795 van de oude jaartelling, wordt de situatie kritiek. De Gish-Vatachhs en de theans willen dat de BASIS zo snel mogelijk verdwijnt en versterken de druk.

Perry Rhodan moet een beslissing nemen: gaat hij verder met het verkennen van de grote leemte om de geheimen ervan te onthullen en om te ontdekken wat het gevaar is dat hier dreigt? Of moet hij bevel geven naar huis terug te keren? De Terranen kunnen niet anders, ze besluiten terug te gaan, koers Melkweg ...


Om een gewapend conflict van grote omvang te vermijden, besluiten de Galaxers terug te vliegen naar de Melkweg. Perry Rhodan is van mening dat de klossen en de segmenten daar beter kunnen worden onderzocht. Maar op de terugreis hebben ze een vreemde ontmoeting.


Oorspronkelijke titel: Kurs Milchstrasse

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown