< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1680 • 0334    MOIRA


De verrassing is geslaagd: midden in de grote leemte, op een afstand van ruim 235 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een gebied, waarin eigenlijk geen enkele ster zou mogen bestaan, treffen Perry Rhodan en zijn vrienden de donkere planeet Charon aan - een duistere, met eeuwig ijs bedekte wereld. Hierdoor zijn de galaxers, nadat het Voltago en de tweeling Nadja en Mila Vandemar op een sensationele manier niet alleen de overgang tussen alle Sampler-planeten, maar ook op die wereld de zogenaamde 'klossen' hebben ontdekt, weer een stapje dichterbij het oplossen van het 'grote kosmische raadsel' gekomen.

Ondanks dit succes heeft de galactische expeditie te kampen met grote problemen. Weliswaar is het de Terranen en hun bondgenoten aan boord van de BASIS door de verkenningstochten duidelijk geworden, dat dit deel van het universum twee miljoen jaar geleden door een gigantisch gevaar werd bedreigd, waarvan het effect tot op heden nog steeds merkbaar is. Veel wijzer is men echter nog steeds niet geworden.

Door hun activiteiten hebben de galaxers de woede van de destijds leidinggevende machten opgewekt: de geheimzinnige theans, een soort rechters, sturen hun hulpkrachten, de Gish-Vatachhs op de BASIS af. Daarom kan de situatie in het begin van het jaar 1208 NGT (wat gelijk staat aan het jaar 4795 volgens de oude jaartelling) als kritiek worden beschouwd. De Gish-Vatachhs en theans willen, dat de BASIS zo snel mogelijk verdwijnt en ze oefenen daarom ook een grote druk uit. Alleen Perry Rhodan en een kleine groep kunnen gebruik maken van een laatste kans om naar de donkere planeet Charon te vliegen, waar ze met een geheimzinnige macht worden geconfronteerd - met Moira ...


Het intermezzo op Charon is voorbij, de ontmoeting met Moira is voor Perry Rhodan en zijn begeleiders goed afgelopen. 'Terug naar de BASIS!' luidt nu het motto - en daar besluit de Terraan tot de terugkeer naar huis.


Oorspronkelijke titel: Moira

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in de verzameling aan herinneringen – een krijgster vertelt haar geschiedenis.


Locatie en tijdsruimte: Charon – 24-31 januari 1208 NGT (4795 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan in Moira's ban. Moira - De akelige krijgster vertelt een deel van haar lange historie. Atlan - De oude Arkonide blijft sceptisch. Mila Vandemar - Zij wordt met tegenzin een object van afgunst. Icho Tolot - Een Haloeter wordt bespot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende