Pulsar Borgia, Charon – december 1207/januari 1208 NGT (4794/4795 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1678 • 0332    IN HET BRANDPUNT VAN DE KLOSSEN


Hoofdpersonen: Colounshaba, Pulandiopoul, Myles Kantor, Philip, Voltago, Nadja Vandemar, Mila Vandemar.


De galactische expeditie, die na het overbruggen van een afstand van 225 miljoen lichtjaar de grote leemte bereikte, kampt ondanks alles successen met serieuze problemen. Uit hun onderzoek bij de grote leemte hebben de Terranen en hun bondgenoten aan boord van de BASIS ontdekt, dat er in dit gebied rond de twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar moet hebben gedreigd, waarvan het effect zelfs nu nog aanwezig is. Als een van de gevolgen van dat gevaar, staan de Sampler-planeten te boek, die door de Galaxers werden onderzocht.

Alleen: die planeten zijn ook zogenaamde taboe-werelden en ze mogen niet worden betreden. Alle expedities en het onderzoek van de Galaxers in dit gebied hebben de woede van de hier sinds oertijden regerende machtsblokken gewekt. De geheimzinnige theans, een soort rechters, sturen hun hulpkrachten, de Gish-Vatachhs op pad tegen de BASIS.

Tegen het eind van het jaar 1207 van de Nieuwe Galactische Tijd (NGT), wat gelijk staat aan het jaar 4794 volgens de oude jaartelling, wordt de situatie behoorlijk kritiek. De theans en de Gish-Vatachhs willen, dat de BASIS zo snel mogelijk vertrekt en ze oefenden daarom ook de nodige druk uit. Maar de Galaxers worden, nadat het de cybercloon Voltago en de tweeling Nadja en Mila Vandemar op een sensationele manier is gelukt, niet alleen overgangen tussen alle Sampler-planeten te ontdekken, maar op die planeten ook zogenaamde klossen hebben gevonden, door de onweerstaanbare drang van de onderzoekers aangestoken. Ze veronderstellen, dat ze op het punt staan het 'grote kosmische raadsel' op te lossen - de BASIS staat in het brandpunt van de klossen ...


De verrassing is compleet: in de anders zo lege en verlaten grote leemte vinden de Galaxers en de Arcoana's een verrassende donkere planeet. Dat er op een schijnbaar levenloze wereld ook nog de nodige geheimen schuil gaan, wordt de onderzoekers al heel snel duidelijk.


Op de omslag van het boekje staat een fout in de titel die waarschijnlijk uit het Duits is overgenomen. Er staat 'spindels' terwijl werkelijk overal in de tekst van het boekje wordt geschreven over 'klossen'.


Oorspronkelijke titel: Im Brennpunkt der Spindeln

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn