< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1677 • 0331    DOORGANG NAAR DE SPIEGELWERELD


De galactische expeditie aan de rand van de grote leemte, 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg, heeft ondanks enkele succesvolle acties ernstige problemen. Bij hun verkenningen ontdekken de galaxers aan boord van de BASIS dat in deze sector van het universum 2 miljoen jaar geleden een zeer groot gevaar heeft bestaan waarvan de effecten nu nog voelbaar zijn. Een van die effecten betreft de Sampler-planeten die worden onderzocht door de galaxers.

Maar deze werelden zijn ook 'verboden planeten', niemand mag erop komen. Alle expedities en onderzoeken van de galaxers hebben de woede opgewekt van oeroude machten in dit gebied: de geheimzinnige theans, een soort rechters, sturen hun helpers, de Gish-Vatachhs, om de BASIS aan te vallen. De situatie in het jaar 1207 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4794 van de oude jaartelling, is dus kritiek: in de sector van de pulsar Borgia vinden de eerste gevechten plaats tussen de BASIS en de vloten van de Gish-Vatachhs en slechts door de actie van de vredestichters kan een openlijke ruimteslag worden verhinderd. De galaxers krijgen toestemming voor een laatste expeditie en vliegen naar de Sampler-planeet Noman. Daar wagen de cyberkloon Voltago en de tweelingzussen Nadia en Mila Vandemar de doorgang naar de spiegelwereld ...


Na de gebeurtenissen op Noman moeten de deelnemers aan de galactische expeditie nieuwe manieren zoeken om het 'grote kosmische raadsel' te kunnen oplossen. Een mogelijkheid daartoe is het nauwkeurig onderzoeken van de klossen.


Oorspronkelijke titel: Durchgang zur Spiegelwelt

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Vandemar-tweeling komt in actie – en Voltago pakt zijn kans.


Locatie en tijdsruimte: Noman, de grote leemte – november 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Voltago - De cyberkloon speelt een raadselachtig spel. Nadja en Mila Vandemar - De spiegelgeborenen ontdekken fantastische werelden. Perry Rhodan - De Terraan komt in tijdnood. Drolphyn en Nosrein - Twee aanvoerders van de Noman-draken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende