Pulsar Borgia, Noman – november 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1676 • 0330    IN DE GRAVO-KUBUS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Siodor Thean, Voltago, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Nosrein.


De Galactische expeditie, die na het overbruggen van een afstand van 225 miljoen lichtjaar de grote leemte bereikte, kampt ondanks alles successen met serieuze problemen. Uit hun onderzoek bij de grote leemte hebben de Terranen en hun bondgenoten aan boord van de BASIS ontdekt, dat er in dit gebied rond de twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar moet hebben gedreigd, waarvan het effect zelfs nu nog aanwezig is. Als één van de gevolgen van dat gevaar staan de Sampler-planeten te boek, die door de Galaxers worden onderzocht. Alleen: die planeten zijn ook zogenaamde taboe-werelden en ze mogen niet worden betreden. Alle expedities en het onderzoek van de Galaxers in dit gebied hebben de woede van de hier sinds oertijden regerende machtsblokken gewekt. De geheimzinnige theans, een soort rechters, sturen hun hulpkrachten, de Gish-Vatachhs op pad tegen de BASIS.

Hierdoor wordt de situatie in het jaar 1207 van de Nieuwe Galactische Tijd (NGT), wat gelijk staat aan het jaar 4794 volgens de oude jaartelling, behoorlijk kritiek. Weliswaar lukte het de cyberkloon Voltago op de planeet Shaft een 'klos' te bergen, waarvan de inhoud niet kon worden achterhaald, maar ook hierdoor komt men geen stap dichter bij het oplossen van het 'grote kosmische raadsel'. In de sector van de Pulsar Borgia kwam het tot de eerste gevechten tussen de BASIS en de vlooteenheden van de Gish-Vatachhs. Alleen dankzij de tussenkomst van de vredestichters kon een bloedbad in de ruimte worden verhinderd. De Galaxers krijgen toestemming om een laatste expeditie uit te voeren - ze vermoeden, dat er een groot geheim schuilt in de gravo-kubus ...


Mila en Nadja Vandemar hebben samen met de cyberkoon Voltago een nieuw succes geboekt en een tweede klos geborgen. Maar nu dreigt er chaos: de Noman-draken maken zich op voor een grote zelfmoordactie en de vloot van de theans vormt een kordon om de planeet Noman.


Oorspronkelijke titel: Im Gravo-Kubus

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn