< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1674 • 0328    VRIENDEN VAN DE ENNOX


In het jaar 1207, wat gelijk staat aan het jaar 4794 volgens de oude jaartelling, kwamen de galaxers bij de rand van de grote leemte in contact met de daar levende volkeren en ontdekten op een afstand van ruim 225 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd - de eerste ongelooflijke' planeten. Men kwam te weten, dat er in het gebied van de grote leemte ruim twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar moet hebben gedreigd, waarvan zelfs in het heden nog het effect te bespeuren is.

Waaruit dit eigenlijke 'grote kosmische raadsel' bestaat, dat men in dit gebied met een diameter van ruim 100 miljoen lichtjaar vermoedt, is de mensen uit de Melkweg nog steeds niet bekend. Toch kon de cyberkloon Voltago op de planeet Shaft een klos bergen, waarvan de inhoud echter tot op heden nog niet kon worden achterhaald. De vele expedities en het onderzoek van de galaxers hebben echter ook de woede van een bij de rand van de grote leemte aanwezige macht opgewekt: de Gish-Vatachhs openen onder leiding van de theans massale aanvallen op de BASIS.

Toch begint het verband tussen het 'grote kosmische raadsel' en de geheimzinnige Ennox duidelijker te worden. Een Terraanse expeditie heeft op de planeet Mystery al enkele dingen over de in een menselijke gestalte opererende Ennox ontdekt. De Ennox noemen zichzelf Veego's en leven op hun thuiswereld als energiewezens. Nu komen de Terranen in contact met vrienden van de Ennox ...


Ook de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks is door Peter Griese geschreven. Maar nu keren we terug naar de grote leemte, waar de galactische expeditie flink in de problemen is geraakt en er voor de BASIS een ruimteslag tegen de eenheden van de Gish-Vatachhs dreigt.


Oorspronkelijke titel: Freunde der Ennox

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op het spoor van het verleden – een raadsel wordt onthuld.


Locatie en tijdsruimte: Mystery, Droph, Punt Zaligo – 5-15 oktober 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener - De Smiler onderzoekt het verleden van de Aarde. Emil en Rita - Twee Ennox die informatie kunnen aanbieden. Boris Siankow - De Marsiaanse nexialist blijft koppig. Djardu en Penolp - Twee Dropher op verkenning. Zaligo - De projectie van een dode.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende