Mystery – 1-5 oktober 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1673 • 0327    DE OPENBARING VAN DE VEEGO'S


Hoofdpersonen: Homer G. Adams, Boris Siankow, Alpari, Yevo, Sandev, Zitha.


In het jaar 1207, wat overeenkomt met het jaar 4794 van de oude jaartelling, hebben de Galaxers die aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Ze kwamen in contact met de daar levende volkeren en vonden - 21,5 miljoen lichtjaar van de Aarde - de 'ongelooflijke planeten'. En vooral ontdekten ze dat de sector rondom de grote leemte twee miljoen jaar geleden was bedreigd door een enorm gevaar waarvan de effecten nu nog merkbaar waren. Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is, waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de grote leemte die een diameter van 100 miljoen lichtjaar heeft, weten ze nog steeds niet. Wel vond de cyberkloon Voltago op de planeet Shaft een 'klos' waarvan de inhoud nog niet ontraadseld kon worden. Ook hebben de expedities en onderzoeken van de Galaxers de woede opgewekt van de oeroude machten aan de rand van de grote leemte: de Gish-Vatachhs beginnen onder leiding van de theans acties te ondernemen tegen de BASIS.

De verbanden tussen het 'grote kosmische raadsel' en de geheimzinnige Ennox worden intussen duidelijker. Een Terraanse expeditie naar Mystery heeft enkele ontdekkingen gedaan betreffende de in humanoïde gestalten optredende Ennox die zich Veego's noemen, Het komt zelfs tot een openbaring van de Veego's ...


De Ennox - of Veego's - hebben de Galaxers meer over hun lange geschiedenis verteld dan ooit eerder aan vreemdelingen. De Terranen, gefascineerd en nieuwsgierig, zoeken verder naar sporen uit het verleden.


Oorspronkelijke titel: Die Offenbarung der Veego

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown