< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1673 • 0327    DE OPENBARING VAN DE VEEGO'S


In het jaar 1207, wat overeenkomt met het jaar 4794 van de oude jaartelling, hebben de galaxers die aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Ze kwamen in contact met de daar levende volkeren en vonden - 21,5 miljoen lichtjaar van de Aarde - de 'ongelooflijke planeten'. En vooral ontdekten ze dat de sector rondom de grote leemte twee miljoen jaar geleden was bedreigd door een enorm gevaar waarvan de effecten nu nog merkbaar waren. Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is, waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de grote leemte die een diameter van 100 miljoen lichtjaar heeft, weten ze nog steeds niet. Wel vond de cyberkloon Voltago op de planeet Shaft een 'klos' waarvan de inhoud nog niet ontraadseld kon worden. Ook hebben de expedities en onderzoeken van de galaxers de woede opgewekt van de oeroude machten aan de rand van de grote leemte: de Gish-Vatachhs beginnen onder leiding van de theans acties te ondernemen tegen de BASIS.

De verbanden tussen het 'grote kosmische raadsel' en de geheimzinnige Ennox worden intussen duidelijker. Een Terraanse expeditie naar Mystery heeft enkele ontdekkingen gedaan betreffende de in humanoïde gestalten optredende Ennox die zich Veego's noemen. Het komt zelfs tot de openbaring van de Veego's ...


De Ennox - of Veego's - hebben de galaxers meer over hun lange geschiedenis verteld dan ooit eerder aan vreemdelingen. De Terranen, gefascineerd en nieuwsgierig, zoeken verder naar sporen uit het verleden.


Oorspronkelijke titel: Die Offenbarung der Veego

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Ennox openbaren hun geheim – de geschiedenis van een ongelooflijk volk.


Locatie en tijdsruimte: Mystery – 1-5 oktober 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Homer G. Adams - De chef van de kosmische Hanze verneemt de geschiedenis van de Ennox. Boris Siankow - De Terraanse hoofdwetenschapper houdt het noteren niet bij. Alpari, Yevo en Sandev - Drie Ennox in verschillende ontwikkelingsstadia. Zitha - De woordvoerster van de Ennox geeft geheimen prijs.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende