Sol-stelsel – juli 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1671 • 0325    ONTSNAPPINGSPUNT MARS


Hoofdpersonen: Lyndara, Boris Siankow, Homer G. Adams, Ilmas Poll, Elvira Donja.


In de loop van 1207 NGT. 4794 in de oude jaartelling, zijn de Galaxers die aan de rand van de grote leemte opereren al heel wat meer te weet gekomen over dit onbekende gebied. Ze hebben onbekende volkeren ontmoet en ontdekten - op een afstand van circa 225 miljoen lichtjaar van de aarde de eerste 'ongelooflijke' planeten. Ze hebben vastgesteld dat ongeveer twee miljoen jaar geleden in de omstreken van de grote leemte een gigantisch gevaar heeft gedreigd waarvan bepaalde effecten tot in de huidige tijd doorwerken.

Maar wat liet 'grote kosmische raadsel' betreft, dat zich in deze ruim 100 miljoen lichtjaar metende lege ruimte zou moeten bevinden, zijn de mensen uit de Melkweg nog geen centje wijzer geworden. Een van de sleutels om hierover meer duidelijkheid te krijgen hoopt men te vinden op de Sampler-planeten die zich in diverse opzichten onderscheiden van 'normale' planeten. In de eerste plaats treft men op alle zogenaamde Sampler-planeten superzwaar waterstof aan, een stof die men nog nooit eerder in de natuur was tegengekomen. In de tweede plaats treden er - voor iedere Samplerplaneet weer andere - natuurkundige verschijnselen op die regelrecht in strijd zijn met de bekende natuurwetten. De cyberkloon Voltago heeft bovendien op de planeet Shaft een 'klos' bemachtigd, waarvan de inhoud tot nu toe niet kon worden ontsleuteld. Een en ander heeft de woede opgeroepen van de aan de rand van de grote leemte gevestigde grootmachten, De Gish-Vatachh beginnen onder aanvoering van de theans acties tegen de Galaxers. In de Melkweg kondigt zich inmiddels een nieuw probleem aan met 'dolgedraaide' Etrusiërs. Krijgster Lyndara bezorgt de Terranen een hoop last, en ze vertrekt naar ontsnappingspunt Mars ...


Lyndara's nalatenschap zet de Terranen aan het werk - Homer G. Adams weet dat hij nu snel moet reageren. Hij laat schepen uitrusten en roept op tot de jacht op de Ennox.


Oorspronkelijke titel: Fluchtpunkt Mars

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk