< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1671 • 0325    ONTSNAPPINGSPUNT MARS


In de loop van 1207 NGT. 4794 in de oude jaartelling, zijn de galaxers die aan de rand van de grote leemte opereren al heel wat meer te weet gekomen over dit onbekende gebied. Ze hebben onbekende volkeren ontmoet en ontdekten - op een afstand van circa 225 miljoen lichtjaar van de aarde de eerste 'ongelooflijke' planeten. Ze hebben vastgesteld dat ongeveer twee miljoen jaar geleden in de omstreken van de grote leemte een gigantisch gevaar heeft gedreigd waarvan bepaalde effecten tot in de huidige tijd doorwerken.

Maar wat liet 'grote kosmische raadsel' betreft, dat zich in deze ruim 100 miljoen lichtjaar metende lege ruimte zou moeten bevinden, zijn de mensen uit de Melkweg nog geen centje wijzer geworden. Een van de sleutels om hierover meer duidelijkheid te krijgen hoopt men te vinden op de Sampler-planeten die zich in diverse opzichten onderscheiden van 'normale' planeten. In de eerste plaats treft men op alle zogenaamde Sampler-planeten superzwaar waterstof aan, een stof die men nog nooit eerder in de natuur was tegengekomen. In de tweede plaats treden er - voor iedere Sampler-planeet weer andere - natuurkundige verschijnselen op die regelrecht in strijd zijn met de bekende natuurwetten. De cyberkloon Voltago heeft bovendien op de planeet Shaft een 'klos' bemachtigd, waarvan de inhoud tot nu toe niet kon worden ontsleuteld. Een en ander heeft de woede opgeroepen van de aan de rand van de grote leemte gevestigde grootmachten, De Gish-Vatachh beginnen onder aanvoering van de theans acties tegen de galaxers. In de Melkweg kondigt zich inmiddels een nieuw probleem aan met 'dolgedraaide' Etrusiërs. Krijgster Lyndara bezorgt de Terranen een hoop last, en ze vertrekt naar ontsnappingspunt Mars ...


Lyndara's nalatenschap zet de Terranen aan het werk - Homer G. Adams weet dat hij nu snel moet reageren. Hij laat schepen uitrusten en roept op tot de jacht op de Ennox.


Oorspronkelijke titel: Fluchtpunkt Mars

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: -

Plantekening (Duits exclusief): volken van de grote leemte – ruimteschip van de Gish-Vatachh (kikkervisschip) door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: klopjacht in het zonnestelsel – Lyndara vecht voor haar vrijheid.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – juli 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Lyndara - De Ertrusin geeft niet op. Boris Siankow - De nexialist houdt zich intensief bezig met de 'doorgedraaide' Ertrusers. Homer G. Adams - Tegen de Hanze-chef wordt geprocedeerd. Ilmas Poll - Een Terraanse veiligheidsexpert. Elvira Donja - Een contactpersoon voor Lyndara.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende