Mora- en Cruyon-stelsel – 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1670 • 0324    HET TRIBUNAAL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Siodor Thean, Henna Zarphis, Ljany, Dilja Mowak.


In het jaar 1207, wat gelijk staat aan het jaar 4794 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS bij de rand van de grote leemte al de nodige avonturen beleefd. Men kwam in contact met de daar levende volkeren en ontdekte - op een afstand van ruim 225 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd -- de eerste 'ongelooflijke' planeten. Men kwam te weten, dat in het gebied van de grote leemte ruim twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar moet hebben gedreigd, waarvan zelfs in het heden nog het effect te bespeuren is.

Waaruit dit eigenlijke 'grote kosmische raadsel' bestaat, dat men in dit gebied met een diameter van ruim 100 miljoen lichtjaar vermoedt, is de mensen uit de Melkweg nog steeds niet bekend. Een sleutel tot, de oplossing van dit raadsel moeten de Sampler-planeten zijn, die op meerdere punten van normale planeten verschillen: niet alleen, dat men op al deze planeten superzwaar waterstof vindt, dat alles in de natuur overtreft maar ook zijn er op alle Sampler-planeten andere natuurverschijnselen, die met de gebruikelijke natuurwetten niet kunnen worden verklaard.

Ook Perry Rhodan en de bemanning van de ODIN hebben op de planpet Trantar dingen gevonden, die onverklaarbaar schijnen te zijn. Op de terugtocht naar de BASIS willen ze zich verdiepen in het materiaal. dat ze tot nu toe hebben verzameld. Nadat de cyberkloon Voltago echter op de planeet Shaft een 'klos' vindt en meeneemt, worden de galactische schepen door andere ruimteschepen tegengehouden en omsingeld. Het zijn schepen van de Gish-Vatachhs - en die slepen de Terranen voor het Tribunaal ...


Van de gebeurtenissen bij de rand van de grote leemte keren we terug naar de Melkweg. Daar gebeurt iets in het Sol-stelsel, dat niemand had kunnen vermoeden. Arndt Ellmer beschrijft in de nieuwe aflevering uit de Perry Rhodan reeks de gebeurtenissen, die zich tussen Saturnus en de Aarde afspelen.


Oorspronkelijke titel: Das Tribunal

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn