Shaft – maart 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1669 • 0323    DE CYBERKLOON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Voltago, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Jagomir 'Jagg' Fremon.


In het jaar 1207 NGT. wat overeenkomt met het jaar 4794 van de oude jaartelling, hebben de Galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Ze kwamen in contact met de daar levende volken en vonden - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - de eerste 'ongelooflijke' planeten. En vooral ontdekten ze dat deze onvoorstelbaar grote sector van het universum ongeveer 2 miljoen jaar geleden was bedreigd door een enorm gevaar waarvan de effecten nu nog merkbaar waren.

Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is, waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van een miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet. De sleutel van de oplossing van dit raadsel moeten de Sampler-planeten zijn, die op meerdere manieren verschillen van 'normale' planeten. Niet alleen dat men op al deze planeten superzware waterstof aantreft, die daarvoor nooit in de natuur is gevonden - maar op de Samplerplaneten doen zich ook verschijnselen voor die in strijd zijn met de bekende natuurwetten.

Ook Perry Rhodan en de bemanningen van de ODIN en de schepen die de ODIN begeleiden, treffen op de planeet Trantar dingen aan die ze niet kunnen verklaren.

Als ze terugvliegen naar de BASIS willen ze de opgedane kennis verdiepen en op Shaft komt Voltago in actie - want hij is de cyberkloon ...


De Gish-Vatachhs verhogen de druk op de Galaxers en Perry Rhodan laat de Samplerplaneet Shaft ontruimen. Geëscorteerd door 40 Gish-Vatachhs vertrekt hij naar Siodor Thean om zijn onschuld te bewijzen.


Oorspronkelijke titel: Der Kyberkloon

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown