< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1669 • 0323    DE CYBERKLOON


In het jaar 1207 NGT. wat overeenkomt met het jaar 4794 van de oude jaartelling, hebben de galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Ze kwamen in contact met de daar levende volken en vonden - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - de eerste 'ongelooflijke' planeten. En vooral ontdekten ze dat deze onvoorstelbaar grote sector van het universum ongeveer 2 miljoen jaar geleden was bedreigd door een enorm gevaar waarvan de effecten nu nog merkbaar waren.

Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is, waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van een miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet. De sleutel van de oplossing van dit raadsel moeten de Sampler-planeten zijn, die op meerdere manieren verschillen van 'normale' planeten. Niet alleen dat men op al deze planeten superzware waterstof aantreft, die daarvoor nooit in de natuur is gevonden - maar op de Sampler-planeten doen zich ook verschijnselen voor die in strijd zijn met de bekende natuurwetten.

Ook Perry Rhodan en de bemanningen van de ODIN en de schepen die de ODIN begeleiden, treffen op de planeet Trantar dingen aan die ze niet kunnen verklaren.

Als ze terugvliegen naar de BASIS willen ze de opgedane kennis verdiepen en op Shaft komt Voltago in actie - want hij is de cyberkloon ...


De Gish-Vatachhs verhogen de druk op de galaxers en Perry Rhodan laat de Sampler-planeet Shaft ontruimen. Geëscorteerd door 40 Gish-Vatachhs vertrekt hij naar Siodor Thean om zijn onschuld te bewijzen.


Oorspronkelijke titel: Der Kyberkloon

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: het ultimatum van de wachter – Perry Rhodan staat onder spanning.


Locatie en tijdsruimte: Shaft – mei 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan staat op de schachtplaneet onder spanning. Voltago - De cyberkloon beleeft zijn grote moment. Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen blijken Voltago's wegbereiders te zijn. Jagomir 'Jagg' Fremon - De technicus wil de Vandemar-tweeling helpen. Bwosy - Een wachter van de verboden wereld.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende