Canaxu – februari 1207 NGT (4794 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1668 • 0322    DE TORENS VAN CANAXU


Hoofdpersonen: Niisu, Hapt, Atlan, Myles Kantor, Colounshaba.


In het jaar 1206, wat gelijk staat aan het jaar 4793 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS de rand van de grote leemte bereikt. De reis, die drieëneenhalf jaar duurde, staat te boek als de belangrijkste expeditie van de Galaxers en heeft de Galaxers naar de opeenhoping van melkwegstelsels, Coma Berenices, gebracht. Men hoopt, dat men met de expeditie belangrijke informatie kan vergaren over belangrijke vragen met betrekking tot het universum.

De Terranen en hun bondgenoten ontdekten - op een afstand van ruim 225 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd - de eerste 'ongelooflijke' planeten. Ondertussen is er ook een wonderlijke verbinding tussen de grote leemte en een planeet in de buurt van de Melkweg ontdekt: een Ertrusische gevechtseenheid, die op de planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en veroorzaakte in de Melkweg de nodige onrust. Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS hebben daar echter geen weet van. Ze blijven dit onbekende gebied van het universum onderzoeken - en krijgen van de Ennox Philip nog meer coördinaten van 'ongelooflijke' planeten. Hierna worden er meerdere expedities op uitgezonden. Reginald Bull en Michael Rhodan, Alaska Saedelaere en Gucky onderzoeken verschillende Samplerplaneten en zelf gaat Rhodan ook aan de slag op de planeet Trantar. De stokoude Arkonide Atlan en de bemanning zet koers naar de planeet Canaxu. Zonder dat het de bedoeling is, veroorzaakt hun landing bij een stam van inheemsen een verschrikkelijk ongeluk. Het nomadenvolk van de Trepecco's wordt toch al omgeven door een geheim - ze bouwen de torens van Canaxu ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks concentreren we ons op de belevenissen van een andere expeditie: Perry Rhodan en zijn bemanning zijn op de terugweg van Trantar en krijgen een conflict met de taboebewakers. Dan breekt voor Voltago het uur van de waarheid aan.


Oorspronkelijke titel: Die Türme von Canaxu

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn