< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1667 • 0321    DE VRUCHTEN VAN DE KENNIS


In het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Maar wat liet 'grote kosmische raadsel' is waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van een miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet. De Terranen en hun bondgenoten hebben - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - de eerste 'ongelooflijke' planeten gevonden. Ook heeft men geconstateerd dat er een wonderlijke verbinding bestaat tussen de grote leemte en de de omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en veroorzaakte daar heel wat moeilijkheden. Perry Rhodan en de 12000 bemanningsleden van de BASIS hebben geen weet van dit alles. Ze gaan door met het exploreren van de on1 bekende sector van de kosmos en worden door de Ennox Philip op het spoor van een andere 'ongelooflijke' planeet gezet. Meerdere expedities worden georganiseerd. Michael Rhodan en Reginald Bull vertrekken samen, Alaska Saedelaere en Gucky gaan naar een andere Sampler-planeet en dat geldt ook voor Perry Rhodan. De stokoude Arkonide Atlan is ook van de partij. Hij vertrekt naar een vierde planeet, de Sampler-planeet Canaxu. Daar vinden ze de vruchten van de kennis ...


Zonder het te willen heeft Atlan op Canaxu een verschrikkelijke ramp veroorzaakt, waarvan duizenden Trepecco's het slachtoffer zijn geworden.


Oorspronkelijke titel: Die Früchte des Wissens

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): weekdierschip door Manuel de Naharro

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: hij droomt over het ommezijde-land – Atlan begaat een dodelijke fout.


Locatie en tijdsruimte: Canaxu – begin 1207 NGT (4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide bereikt de Sampler-wereld. Niisu - Een Trepecco zoekt het ommezijde-land. Cessie Briehm - De exo-ecologe heeft eigen denkbeeld. Aktet Pfest - De Zwaargewichtigde is chef van het ATLANTIS-landingcommando. Philip - De enige Ennox met een cellenactiveerder.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende