< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1666 • 0320    DE VERRE HORIZON


In de eerste maanden van het jaar 1206, wat gelijk staat aan het jaar 4793 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS de rand van de grote leemte bereikt. De reis, die drieëneenhalf jaar duurde, staat te boek als de belangrijkste expeditie van de galaxers en heeft de galaxers naar de opeenhoping van melkwegstelsels, Coma Berenices gebracht. Men hoopt, dat men met de expeditie belangrijke informatie kan vergaren over belangrijke vragen met betrekking tot het universum.

De Terranen en hun bondgenoten ontdekten - op een afstand van ruim 225 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd - de eerste 'ongelooflijke' planeten. Ondertussen is er ook een wonderbaarlijke verbinding tussen de grote leemte en een planeet in de buurt van de Melkweg ontdekt: een Ertrusische gevechtseenheid, die op de planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en veroorzaakte in de Melkweg de nodige onrust. Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS hebben daar echter geen weet van. Ze blijven dit onbekende gebied van het universum onderzoeken - en krijgen van de Ennox Philip nog meer coördinaten van 'ongelooflijke' planeten. Hierna worden er meerdere expedities op uitgezonden. Reginald Bull en Michael Rhodan, Alaska Saedelaere en Gucky onderzoeken verschillende Sampler-planeten en zelf gaat Rhodan ook aan de slag: op de planeet Trantar komt hij in contact met eigenaardige inheemsen en een eigenaardig korte horizon. Zijn doel is het geheim van deze planeet en het geheim van de verre horizon ...


Voor de oplossing van het 'grote kosmische raadsel' konden enkele nieuwe stukken van de puzzel worden gevonden - hoewel het geheim nog steeds niet kan worden opgelost. Vanaf Trantar gaan we naar de Sampler-wereld Canaxu, die door Atlan en zijn bemanning moet worden onderzocht.


Oorspronkelijke titel: Der weite Horizont

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: het geheim van een oude kracht – en Voltago's stap in het niets.


Locatie en tijdsruimte: Trantar – december 1206 - 15 januari 1207 NGT (4793-4794 na Chr.)


Hoofdpersonen: Boccu - De Nasran ontdekt de kennis van de voorouders in zichzelf. Perry Rhodan - De Terraan stoot op de oude kracht. Henna Zarphis - De Akoonse verneemt de geschiedenis van de Nasran. Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen wagen een risico. Voltago - De cyberkloon zoekt het geheim van de schijf.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende