Trantar – oktober-december 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1665 • 0319    DE DROOM VAN BOCCU


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Boccu, Icho Tolot, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Voltago.


In de loop ven 1206 NGT, 4793 in de oude jaartelling, zijn de Galaxers die met de BASIS aan de rand van de Grote Leemte opereren al het een en ander te weet gekomen over dit onbekende gebied.

Maar van het 'grote kosmische raadsel' dat zich in deze ruim 100 miljoen lichtjaar metende lege ruimte zou moeten bevinden hebben ze nog geen spoor ontdekt.

De Terranen en hun bondgenoten hebben - op een afstand van circa 225 miljoen lichtjaar van de aarde - onbekende volkeren ontmoet en vonden ook de eerste 'ongelooflijke' planeet. En er ontstond een wonderbaarlijke verbinding tussen de Grote Leemte en de nadere omgeving van de Melkweg: een Ertrusisch gevechtscommando dat op de Sampler-planeet Noman was verdwenen kwam op de Ennoxplaneet Mystery weer tevoorschijn en bracht daar met zijn acties de gezagsdragers van de Lokale Groep in moeilijkheden.

Perry Rhodan en de 12.000 manschappen van de BASIS hebben daar voorlopig nog geen last van. Ze speuren verder in de onbekende kosmische regionen - en worden door de Ennox Philip op het spoor gezet van de 'ongelooflijke' planeten. Meerdere expedities zwermen uit. Reginald Bull en Michael Rhodan, Alaska Saedelaere en Gucky verkennen een aantal Sampler-planeten en ook Perry Rhodan blijft niet stil zitten: hij bezoekt de planeet Trantar - en daar droomt een autochtoon de droom van Boccu ...


Boccu's speurtocht naar het Verre Land en het geheim van de Sampler-planeet Trantar houden rechtstreeks verband met elkaar - de Galaxers moeten dit verband zien te ontdekken.


Oorspronkelijke titel: Boccus Traum

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk