Sloughar – december 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1664 • 0318    DE BEUL VAN SLOUGHAR


Hoofdpersonen: Gucky, Alaska Saedelaere, Fopper, Swera Selimowa, Kress.


In het jaar 1206 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de Galaxers, die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al de eerste kennis vergaard. Waaruit echter het 'grote kosmische raadsel' bestaat, dat ze in de miljoenen lichtjaren metende leegte vermoeden, is hun nog steeds niet bekend.

De Terranen en hun bondgenoten stootten - op een afstand van ongeveer 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - op vreemde volken en ontdekken de eerste 'ongelofelijke' planeten. Intussen ontstond er een wonderbaarlijk contact tussen de Grote Leemte en de onmiddellijke omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep, die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en maakte door zijn activiteiten de verantwoordelijken van de Locale Groep onzeker.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS hebben wel wat anders aan hun hoofd. Ze gaan verder op ontdekkingstocht in de tot dan toe onbekende kosmische regio's - en worden daarbij door de Ennox Philip op het spoor van 'ongelofelijke' planeten gezet. Enkele expedities worden gestart. Reginald Bull en Michael Rhodan onderzoeken de Sampler-planeet Tornister, terwijl Alaska Saedelaere en Gucky op een angstaanjagend wezen stuiten: het is de beul van Sloughar ...


Alaska Saedelaere, Gucky en de andere leden van de Sloughar-expeditie hebben nog net geluk gehad en konden de Sampler-planeet ongedeerd verlaten. Intussen heeft de expeditie onder leiding van Perry Rhodan eveneens zijn doel bereikt: op Trantar beleven ze de droom van Boccu.


Oorspronkelijke titel: Der Henker von Sloughar

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Irene Heinicke