< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1664 • 0318    DE BEUL VAN SLOUGHAR


In het jaar 1206 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de galaxers, die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al de eerste kennis vergaard. Waaruit echter het 'grote kosmische raadsel' bestaat, dat ze in de miljoenen lichtjaren metende leegte vermoeden, is hun nog steeds niet bekend.

De Terranen en hun bondgenoten stootten - op een afstand van ongeveer 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - op vreemde volken en ontdekken de eerste 'ongelofelijke' planeten. Intussen ontstond er een wonderbaarlijk contact tussen de grote leemte en de onmiddellijke omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep, die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en maakte door zijn activiteiten de verantwoordelijken van de lokale groep onzeker.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS hebben wel wat anders aan hun hoofd. Ze gaan verder op ontdekkingstocht in de tot dan toe onbekende kosmische regio's - en worden daarbij door de Ennox Philip op het spoor van 'ongelofelijke' planeten gezet. Enkele expedities worden gestart. Reginald Bull en Michael Rhodan onderzoeken de Sampler-planeet Tornister, terwijl Alaska Saedelaere en Gucky op een angstaanjagend wezen stuiten: het is de beul van Sloughar ...


Alaska Saedelaere, Gucky en de andere leden van de Sloughar-expeditie hebben nog net geluk gehad en konden de Sampler-planeet ongedeerd verlaten. Intussen heeft de expeditie onder leiding van Perry Rhodan eveneens zijn doel bereikt: op Trantar beleven ze de droom van Boccu.


Oorspronkelijke titel: Der Henker von Sloughar

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Irene HeinickeOndertitel: hij kent maar één wet – en zijn straf is de dood.


Locatie en tijdsruimte: Sloughar – december 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De muisbever ontmoet een sterke tegenstander. Alaska Saedelaere - De Terraan onderzoekt de Sampler-planeet. Fopper - Een gulzige bewoner van de planeet Poseidon. Swera Selimowa - De biofysica krijgt 's-nachts bezoek. Kress - De beul van Sloughar.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende