Tornister – november 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1663 • 0317    EILAND VAN DE SCHADUWEN


Hoofdpersonen: Klundan, Haudegen, Abillerhell, Prontreros, Reginald Bull, Michael Rhodan.


In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de Galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van 100 miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet.

De Terranen en hun bondgenoten hebben - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - onbekende volkeren ontmoet en ze hebben de eerste 'ongelooflijke' planeten gevonden. Ook heeft men geconstateerd dat er een wonderbaarlijke verbinding bestaat tussen de grote leemte en de omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennoxplaneet Mystery weer tevoorschijn. Perry Rhodan en de 12000 bemanningsleden van de BASIS hebben geen weet van dit alles. Ze gaan door met het verkennen van de onbekende sector van de kosmos - en worden door de Ennox Philip op het spoor van een andere 'ongelooflijke' planeet gezet. Meerdere expedities worden georganiseerd, één ervan wordt geleid door Reginald Bull en Michael Rhodan. Op de Samplerplaneet Tornister worden deze Terranen geconfronteerd met enkele onverklaarbare verschijnselen en met het eiland van de schaduwen ...


Reginald Bull en Michael Rhodan denken op de planeet Owigorn een spoor van de oplossing van het 'grote kosmische raadsel' te hebben gevonden. Er zijn andere galactische expedities vertrokken, onder andere de expeditie onder leiding van Alaska Saedelaere en de muisbever Gucky.


Oorspronkelijke titel: Insel der Schatten

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown