< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1663 • 0317    EILAND VAN DE SCHADUWEN


In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van 100 miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet.

De Terranen en hun bondgenoten hebben - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - onbekende volkeren ontmoet en ze hebben de eerste 'ongelooflijke' planeten gevonden. Ook heeft men geconstateerd dat er een wonderbaarlijke verbinding bestaat tussen de grote leemte en de omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn. Perry Rhodan en de 12000 bemanningsleden van de BASIS hebben geen weet van dit alles. Ze gaan door met het verkennen van de onbekende sector van de kosmos - en worden door de Ennox Philip op het spoor van een andere 'ongelooflijke' planeet gezet. Meerdere expedities worden georganiseerd, één ervan wordt geleid door Reginald Bull en Michael Rhodan. Op de Sampler-planeet Tornister worden deze Terranen geconfronteerd met enkele onverklaarbare verschijnselen en met het eiland van de schaduwen ...


Reginald Bull en Michael Rhodan denken op de planeet Owigorn een spoor van de oplossing van het 'grote kosmische raadsel' te hebben gevonden. Er zijn andere galactische expedities vertrokken, onder andere de expeditie onder leiding van Alaska Saedelaere en de muisbever Gucky.


Oorspronkelijke titel: Insel der Schatten

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): space-jet type C, bouwserie 8/1205 door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een geheimzinnige zee – en een wereld van zinloze strijd.


Locatie en tijdsruimte: Tornister – november 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Klundan - Kapitein van een Owigo-zeilschip. Haudegen - Een halfintelligente Owigo. Abillerhell en Prontreros - De belangrijkste mannen van de havenstad krijgen ruzie. Reginald Bull - De Terraan ontdekt een geheimzinnige zee. Michael Rhodan - Hij wil het geheim van de Sampler-planeet oplossen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende