< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1662 • 0316    WERELD ZONDER SCHADUW


Bij het begin van het jaar 1206 NGT, hetgeen gelijk staat aan het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de galaxers, die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al de eerste kennis vergaard. Waaruit echter het 'grote kosmische raadsel' bestaat, dat ze in de miljoenen lichtjaren metende leegte vermoeden, is hun nog steeds niet bekend.

De Terranen en hun bondgenoten stootten - op een afstand van ongeveer 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - op vreemde volken en ontdekken de eerste 'ongelofelijke' planeten. Intussen ontstond er een wonderbaarlijk contact tussen de grote leemte en de onmiddellijke omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtsgroep, die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en maakte door zijn activiteiten de verantwoordelijken van de lokale groep onzeker.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS hebben wel wat anders aan hun hoofd. Ze gaan verder op ontdekkingstocht in de tot dan toe onbekende kosmische regio's - en worden daarbij door de Ennox Philip op het spoor van de 'ongelofelijke' planeet gezet. Enkele expedities worden gestart - en Reginald Bull bereikt met de KAHALO de wereld zonder schaduw ...


Bij de Owigo's schenen de Terranen in een uitgesproken wespennest te zijn getrapt - wat het onderzoeken van de Sampler-planeet bemoeilijkt.


Oorspronkelijke titel: Welt ohne Schatten

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: Johnny Bruck

Illustratie intern: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Irene HeinickeOndertitel: de KAHALO in actie – Reginald Bull overtreedt een taboe.


Locatie en tijdsruimte: Tornister – 20 april-15 november 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De Terraan stoot op een vreemd relict. Joara Clayton - Commandante van de KAHALO. Michael Rhodan, alias Roi Danton - Hij legt contact met de Owigos. Quangquarl - De sjamaan van de Owigos vergeeft een goedbedoelde uitnodiging.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende