< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1661 • 0315    VERBODEN WERELD SHAFT


In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, hebben de galaxers die met de BASIS aan de rand van de grote leemte opereren, al heel wat ontdekt. Maar wat het 'grote kosmische raadsel' is, waarmee ze volgens de Ennox Philip kennis kunnen maken in de lege ruimte die een diameter heeft van meer dan 100 miljoen lichtjaar, weten ze nog steeds niet.

De Terranen en hun bondgenoten hebben - 225 miljoen lichtjaar van de Aarde - onbekende volkeren ontmoet en ze hebben de eerste 'ongelooflijke' planeet gevonden. Ook is een wonderbaarlijk contact tussen de grote leemte en de omgeving van de Melkweg geconstateerd: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman was verdwenen, kwam op de Ennox-planeet Mystery weer tevoorschijn en de leidende politieke persoonlijkheden van de lokale groep maakten zich zorgen over de activiteiten van de Ertrusiërs op Mystery.

Perry Rhodan en de 12000 bemanningsleden van de BASIS hebben geen weet van dat alles. Ze gaan door met het exploreren van de onbekende sector van de kosmos - en worden door de Ennox Philip op het spoor van een andere 'ongelooflijke' planeet gezet. Een expeditie vliegt naar de verboden wereld Shaft ...


Op Shaft maakt de groep onder leiding van Jan Ceribo kennis met een onverklaarbaar verschijnsel: een schacht die zo diep is dat hij aan de andere kant uit de planeet zou moeten komen. Als drie wetenschappers in de schacht verdwijnen, begrijpt iedereen dat de Sampler-planeten meer zijn dan 'kosmische curiosa,' zoals de Ennox Philip ze heeft genoemd.


Oorspronkelijke titel: Tabuplanet Shaft

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: op een van 21 Samplers – ze vinden de schacht in het niets.


Locatie en tijdsruimte: pulsar Borgia, Shaft – maart-november 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Keith Junker, Donald Hagen en Norman Bliss - Drie ambitieuze Terraanse wetenschappers. Philip - De Ennox levert explosieve informatie. Perry Rhodan - De Terraan stuurt expedities op een lange reis. Jan Ceribo - Commandant van de FORNAX. Xii-Gien-Qek - Een Blues-wetenschapper.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende