< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1660 • 0314    DE DOODSENGELEN VAN HANGAY


In de eerste maanden van het jaar 1206 NGT. wat gelijk staat aan het jaar 4793 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS de rand van de grote leemte bereikt. De reis, die drieëneenhalf jaar duurde, staat te boek als de belangrijkste expeditie van de galaxers en heeft de galaxers naar de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices gebracht. Men hoopt, dat men met de expeditie belangrijke informatie kan vergaren over belangrijke vragen met betrekking tot het universum.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaar overbrugt, wacht naar verluid het 'grote kosmische raadsel' op de galaxers. Althans, dat heeft de Ennox Philip beloofd. Uiteraard weet niemand, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuilt. Weliswaar hebben de expeditieleden verschillende aanwijzingen gevonden, dat heel lang geleden een enorm gevaar de civilisaties in dit deel van het universum bedreigde.

Ondertussen is er een wonderbaarlijk contact tot stand gekomen tussen de grote leemte en de directe omgeving van de Melkweg: een Ertrusische gevechtseenheid, die op de Sampler-planeet Noman is verdwenen, materialiseert op de planeet Mystery en begint daar aan een reeks mysterieuze activiteiten. Gedurende die periode is Julian Tifflor op een diplomatieke tocht - en ontmoet hij de doodsengelen van Hangay ...


De in leven gebleven Ertrusiërs zijn opgepakt, het gevaar voor de cellenactiveerderdragers in de lokale groep is geëlimineerd. In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks vertelt Kurt Mahr ons, hoe het verder gaat bij de grote leemte.


Oorspronkelijke titel: Die Totesengel von Hangay

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: hij brengt de vrede – en oogst de dood.


Locatie en tijdsruimte: Hangay – november 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Julian Tifflor - De cellenactiveerderdrager op vredesreis. Ronald Tekener - De 'speler van Hangay'. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse wordt aangevallen. Lyndara - Een 'doorgedraaide' Ertrusin. Pertury - Een Hauri vrijheidsstrijder wordt misbruikt. Zopran - Aanvoerder van de Paylaczer Guardians.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende