Nieuw-Paricz, Makkom – oktober 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1659 • 0313    VALS SPEL OP MAKKOM


Hoofdpersonen: Ronald Tekener, Trynt, Karlanczer, Lyndara, Homer G. Adams.


In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, bereikt de BASIS de rand van de grote leemte, die in de richting van de groep galaxies Coma Berenices, 225 miljoen lichtjaar van het Sol-stelsel, ligt. De reis, die drieëneenhalf jaar heeft geduurd, kan één van de belangrijkste gemeenschappelijke expedities in de bekende geschiedenis van de Melkweg worden genoemd. De Galaxers hopen belangrijke ontdekkingen te doen en nieuwe inzichten te krijgen in wezenlijke aspecten van het universum. Aan de rand van de grote leemte, een zich over 100 miljoen lichtjaar uitstrekkende lege ruimte tussen, de groepen galaxies en voor de Grote Muur, zullen de Galaxers volgens de Ennox Philip worden geconfronteerd met het 'grote kosmische raadsel', waarvan niemand vermoedt wat het is.

Intussen is een ongelooflijke verbinding tussen de grote leemte de naaste omgeving van de Melkweg ontstaan: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman is verdwenen, duikt op op de planeet Mystery en begint aan een reeks mysterieuze acties in de Locale Groep. Ronald Tekener bemoeit er zich mee en ontdekt een vals spel op Makkom ...


Ronald Tekener heeft geluk gehad, Lyndara en de 15 dol geworden Ertrusiërs hebben hem en zijn cellenactiveerder niet te pakken gekregen. De onsterfelijken weten nu waar ze aan toe zijn, maar in de Lokale Groep is één drager van een activeerder die dat niet weet: Julian Tifflor. Hij is op weg naar Hangay.


Oorspronkelijke titel: Falsches Spiel auf Makkom

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown