< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1659 • 0313    VALS SPEL OP MAKKOM


In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4793 van de oude jaartelling, bereikt de BASIS de rand van de grote leemte, die in de richting van de groep galaxies Coma Berenices, 225 miljoen lichtjaar van het Sol-stelsel, ligt. De reis, die drieëneenhalf jaar heeft geduurd, kan één van de belangrijkste gemeenschappelijke expedities in de bekende geschiedenis van de Melkweg worden genoemd. De galaxers hopen belangrijke ontdekkingen te doen en nieuwe inzichten te krijgen in wezenlijke aspecten van het universum. Aan de rand van de grote leemte, een zich over 100 miljoen lichtjaar uitstrekkende lege ruimte tussen, de groepen galaxies en voor de Grote Muur, zullen de galaxers volgens de Ennox Philip worden geconfronteerd met het 'grote kosmische raadsel', waarvan niemand vermoedt wat het is.

Intussen is een ongelooflijke verbinding tussen de grote leemte de naaste omgeving van de Melkweg ontstaan: een Ertrusische gevechtsgroep die op de Sampler-planeet Noman is verdwenen, duikt op op de planeet Mystery en begint aan een reeks mysterieuze acties in de lokale groep. Ronald Tekener bemoeit er zich mee en ontdekt een vals spel op Makkom ...


Ronald Tekener heeft geluk gehad, Lyndara en de 15 dol geworden Ertrusiërs hebben hem en zijn cellenactiveerder niet te pakken gekregen. De onsterfelijken weten nu waar ze aan toe zijn, maar in de lokale groep is één drager van een activeerder die dat niet weet: Julian Tifflor. Hij is op weg naar Hangay.


Oorspronkelijke titel: Falsches Spiel auf Makkom

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): lange afstand verkenningsvliegtuig van de Akonen door Georg Joergens en Frank Jaeckel

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Galactic Guardians worden actief – en de cellenactiveerder-jacht begint.


Locatie en tijdsruimte: Nieuw-Paricz, Makkom – oktober 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener - De voormalige USO-specialist in geheime actie. Trynt - Een Hauri waagt een gevaarlijk spel. Karlanczer - Een aanvoerder van de Galactic Guardians. Lyndara - De Ertrusin duikt weer op. Homer G. Adams - Chef van de kosmische Hanze.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende