Terra, Titan, verscheidene plaatsen – juni-augustus 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1658 • 0312    DE SOLDATEN VAN LYNDARA


Hoofdpersonen: Mordrer Keyn Haitabu, Lyndara, Homer G. Adams, Pia Starrow, Boris Siankow.


In de eerste maanden van het jaar 1206, wat gelijk staat aan het jaar 4793 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS de rand van de grote leemte bereikt. De reis, die drieëneenhalf jaar duurde, staat te boek als de belangrijkste expeditie van de Galaxers en heeft de Galaxers naar de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices gebracht. Men hoopt, dat men met de expeditie belangrijke informatie kan vergaren over belangrijke vragen met betrekking tot het universum.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaren overbrugt, wacht naar verluidt het 'grote kosmische raadsel' op de Galaxers. Althans, dat heeft de Ennox Philip beloofd. Uiteraard weet niemand, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuilt. Weliswaar hebben de expeditieleden verschillende aanwijzingen gevonden, dat heel lang geleden een enorm gevaar de civilisaties in dit deel van het universum bedreigde.

Perry Rhodan, de 12.000 bemanningsleden van de BASIS alsmede de hun begeleidende schepen hebben na de eerste verkenningstochten contact gezocht met de volkeren aan de rand van de grote leemte, Het wordt al snel duidelijk, dat er ongelooflijke verbindingen met de Melkweg bestaan. Een gevechtseenheid van Ertrus, die op de Sampler-planeet Noman is verdwenen, materialiseert uitgerekend op de planeet Mystery - die ruim 10,5 miljoen lichtjaren van de Melkweg verwijderd ligt - en wordt daar door het Springerschip HAITABU opgehaald. Bij de Ertrusiërs gaat het om de soldaten van Lyndara ...


De uitgebrande cellenactiveerder was niet de sleutel, waarnaar Lyndara en haar vijftien Ertrusiërs hebben gezocht. Dat ze hun krankzinnige 'doel' na de verovering van de DAORMEYN niet hebben opgegeven, is voor elke leidinggevende Galaxer een duidelijke zaak.

Ronald Tekener is de eerste, die met de snode plannen van de Ertrusiërs wordt geconfronteerd.


Oorspronkelijke titel: Lyndaras Kämpfer

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn