< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1658 • 0312    DE SOLDATEN VAN LYNDARA


In de eerste maanden van het jaar 1206, wat gelijk staat aan het jaar 4793 volgens de oude jaartelling, heeft de BASIS de rand van de grote leemte bereikt. De reis, die drieëneenhalf jaar duurde, staat te boek als de belangrijkste expeditie van de galaxers en heeft de galaxers naar de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices gebracht. Men hoopt, dat men met de expeditie belangrijke informatie kan vergaren over belangrijke vragen met betrekking tot het universum.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaren overbrugt, wacht naar verluidt het 'grote kosmische raadsel' op de galaxers. Althans, dat heeft de Ennox Philip beloofd. Uiteraard weet niemand, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuilt. Weliswaar hebben de expeditieleden verschillende aanwijzingen gevonden, dat heel lang geleden een enorm gevaar de civilisaties in dit deel van het universum bedreigde.

Perry Rhodan, de 12.000 bemanningsleden van de BASIS alsmede de hun begeleidende schepen hebben na de eerste verkenningstochten contact gezocht met de volkeren aan de rand van de grote leemte, Het wordt al snel duidelijk, dat er ongelooflijke verbindingen met de Melkweg bestaan. Een gevechtseenheid van Ertrus, die op de Sampler-planeet Noman is verdwenen, materialiseert uitgerekend op de planeet Mystery - die ruim 10,5 miljoen lichtjaren van de Melkweg verwijderd ligt - en wordt daar door het Springer-schip HAITABU opgehaald. Bij de Ertrusiërs gaat het om de soldaten van Lyndara ...


De uitgebrande cellenactiveerder was niet de sleutel, waarnaar Lyndara en haar vijftien Ertrusiërs hebben gezocht. Dat ze hun krankzinnige 'doel' na de verovering van de DAORMEYN niet hebben opgegeven, is voor elke leidinggevende Galaxer een duidelijke zaak.

Ronald Tekener is de eerste, die met de snode plannen van de Ertrusiërs wordt geconfronteerd.


Oorspronkelijke titel: Lyndaras Kämpfer

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: gevaarlijke vracht voor Mystery – Ertruser oefenen op afstand.


Locatie en tijdsruimte: Terra, Titan, verschillende plekken – juni-augustus 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mordrer Keyn Haitabu - Een gierige Springer-patriarch krijgt angst. Lyndara - De 'doorgedraaide' Ertrusin zoekt een 'sleutel'. Homer G. Adams - Een financiële genie in nood. Pia Starrow - Een ex-lid van de Galactic Guardians. Boris Siankow - De nexialist laat zich in met een horde Ertruser.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende