< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1656 • 0310    20 VAN ERTRUS


Het is de belangrijkste gemeenschappelijke expeditie in de bekende i i geschiedenis van de Melkweg: de vlucht van het Terraanse drager ruimteschip BASIS, die een bijna onvoorstelbare afstand van 225 miljoen lichtjaar probeert te overbruggen in de richting van de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices. Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaar overbrugt, wachten geheimzinnige planeten en eigenaardige wezens op de galaxers. En daar, dat heeft de Ennox Philip beloofd, wacht ook het 'grote kosmische raadsel', waarvan uiteraard geen mens weet, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuilgaat. Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS net als deze begeleidende schepen - Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Ertrusiërs, Haloeters en vele andere volkeren zijn ook vertegenwoordigd - hebben na de eerste verkenningstochten contacten gelegd met de volkeren aan de rand van de grote leemte. Aan het begin van het jaar 1206, wat volgens de oude jaartelling gelijk staat aan het jaar 4793, maken de Ennox de Terranen attent op het bestaan van de 'ongelooflijke' planeten, die 'Samplers' worden genoemd. Perry Rhodan en een verkenningseenheid landen op de 'Sampler' Noman - en daar begint de missie van de 20 van Ertrus ...


Na dit avontuur in de Perry Rhodan-reeks keren we komende week terug naar de Melkweg en de planeet Mystery, de thuiswereld of een steunpunt van de Ennox, waarover vier jaar na de ontdekking nog steeds vrijwel niets bekend is. Horst Hoffmann beschrijft in zijn roman het onverwachte bezoek, dat de planeet plotseling krijgt.


Oorspronkelijke titel: 20 von Ertrus

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze zoeken de plek van harmonie – en brengen een wereld in oproer.


Locatie en tijdsruimte: Noman – maart 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan bemiddelt op de gravitatieplaneet. Lyndara - De Ertrusin leidt haar groep op eigen houtje. Mattrasan - Hij volgt Lyndara blind. Icho Tolot - De Haloeter wil zijn soortgenoten helpen. Myles Kantor - De hoofdwetenschapper van de expeditie stoot op een fysische onmogelijkheden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende