Tachant en Noman – maart 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1655 • 0309    SAMPLER I


Hoofdpersonen: Koul Laffal, Icho Tolot, Tarc Bottam, Muron Preyll, Paunaro, Perry Rhodan, Kandulf.


Het is de belangrijkste gemeenschappelijke expeditie in de bekende geschiedenis van de Melkweg, een reis die drieënhalf jaar duurt.

Het Terraanse moederschip de BASIS overbrugt de onvoorstelbare afstand van 225 miljoen lichtjaar, doel is de groep galaxies die het sterrenbeeld Coma Berenices vormt.

Aan de rand van de grote leemte, een zich 100 miljoen lichtjaar uitstrekkende lege ruimte tussen de groepen galaxies, kunnen de Galaxers belangrijke nieuwe ontdekkingen en inzichten verwachten. Daar zullen ze, volgens de Ennox Philip, worden geconfronteerd met het 'grote kosmische raadsel' waarvan niemand vermoedt wat het is. Perry Rhodan en de 12000 bemanningsleden van de BASIS en de escorterende schepen - aan de expeditie nemen Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Haloeters en leden van veel andere volken deel - hebben tijdens de eerste verkenningsvluchten kennis gemaakt met enkele volken aan de rand van de grote leemte, Een verrassend grote gelijkenis in symbolen en legendes van de verschillende volken wijst op een minstens gedeeltelijk gemeenschappelijk verleden. In het begin van het jaar 1206 NGT, wat overeenkomt met het' jaar 4793 van de oude jaartelling, ontdekken de Terranen ook wat het probleem is van de Ennox: ze hebben geen toegang tot de grote leemte. Philip heeft het over 'ongelooflijke' planeten die hij 'Sampler' noemt, en de Terranen besluiten een bezoek te brengen aan Sampler I ...


Zo had Perry Rhodan zich de kennismaking met de eerste 'ongelooflijke' planeet aan de rand van de grote leemte niet voorgesteld. Langzamerhand wordt de situatie op de eerste Samplerplaneet Noman kritiek: eerst maakt een tekeergaande Haloeter de Nomaners onzeker en nu gaat zich een groep Ertrusiërs met de zaak bemoeien.


Oorspronkelijke titel: Sampler I

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown