Sypphel en dichtbij Pulsar Borgia – februari 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1654 • 0308    HET FALEN VAN DE ENNOX


Hoofdpersonen: Gucky, Philip, Perry Rhodan, Atlan, Shauny Target.


Het is de belangrijkste gemeenschappelijke expeditie in de bekende geschiedenis van. de Melkweg: de vlucht van het Terraanse dragerruimteschip BASIS, die een bijna onvoorstelbare afstand van 225 miljoen lichtjaar probeert te overbruggen in de richting van de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaar overbrugt, wachten geheimzinnige planeten en eigenaardige wezens op de Galaxers. En daar, dat heeft de Ennox Philip beloofd, wacht ook het 'grote kosmische raadsel', waarvan uiteraard geen mens weet, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuil gaat.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS net als de hen begeleidende schepen - Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Ertrusiërs, Haloeters en vele andere volkeren zijn ook vertegenwoordigd - hebben na de eerste verkenningstochten contacten gelegd met de volkeren aan de rand van de grote leemte. Aan het begin van het jaar 1206, wat volgens de oude jaartelling gelijk staat aan het jaar 4793, weten de Terranen nog steeds vrijwel niets over de dingen, die in verband staan met dit kosmische gebied. Als Philip eindelijk opduikt, komen ze meer te weten. De drager van de activeerder geeft de Galaxers een demonstratie van het falen van de Ennox ...


Het probleem van de Ennox is eindelijk bekend: voor dit volk is het hele gebied van de grote leemte niet toegankelijk - wat natuurlijk een smet is op het blazoen van dit anders zo brutale humanoïde volk. De Ennox kunnen zich overal vrij bewegen en hebben anders een onbeperkte actieradius. De Terranen en hun bondgenoten echter beschouwen de grote leemte gewoon als een ruimte zonder grote kosmische structuren.

Maar nu heeft Philip de eerste aanwijzingen met betrekking tot de geheimzinnige Samplerplaneten gegeven, die in het hele conflict een centrale rol moeten hebben gespeeld.


Oorspronkelijke titel: Das Versagen der Ennox

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn