< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1652 • 0306    IN HET NET VAN QUIDOR


Het is de belangrijkste gemeenschappelijke expeditie in de bekende geschiedenis van de Melkweg: de vlucht van het Terraanse dragerruimteschip BASIS, die een bijna onvoorstelbare afstand van 225 miljoen lichtjaar probeert te overbruggen in de richting van de opeenhoping van melkwegstelsels Coma Berenices.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaar bedraagt, wachten geheimzinnige planeten en eigenaardige wezens op de galaxers. En daar, dat heeft de Ennox Philip beloofd, wacht ook het 'grote kosmische raadsel', waarvan uiteraard geen mens weet, wat er in werkelijkheid achter dit begrip schuil gaat.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS net als de hun begeleidende schepen - Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Ertrusiërs, Haloeters en vele andere volkeren zijn ook vertegenwoordigd - weten niet, wat hun bij de grote leemte te wachten staat.

Vanaf het ontmoetingspunt bij de pulsar Borgia vertrekken verschillende verkenningsschepen om de vreemde omgeving te verkennen en in kaart te brengen. De Terranen onderzoeken verschillende zonnestelsels en Reginald Bull belandt in het net van Quidor ...


Bij de rand van de grote leemte blijven de galaxers bezig, de eerste informatie te verzamelen over de civilisaties, die ze hier hebben aangetroffen. Ook de landingseenheid van Arlo Rutun, die drieëneenhalf jaar aan boord van de BASIS vrijwel niets te doen had, krijgt de gelegenheid, een planeet te gaan onderzoeken. De soldaten landen op één van de randplaneten en ontdekken daar de nalatenschap van de Raunachs.


Oorspronkelijke titel: Im Netz des Quidor

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: Reginald Bull in een wedstrijd van de spoken – hij speelt het spel van de volmaaktheid.


Locatie en tijdsruimte: Lakoor-stelsel – 18–31 januari 1206 NGT (4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De cellenactiveerderdrager verkent het Lakoor-stelsel. Joara Clayton - De commandante van de KAHALO zoekt naar de spookeenheid. Malassir - De spelleider krijgt problemen met Terranen. Norman Fallar en Enzio Ribera - bemanningsleden van de KAHALO.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende