Pulsar Borgia – januari 1206 NGT (4793 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1651 • 0305    AAN DE RAND VAN DE GROTE LEEMTE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Henna Zarphis, Senta Gorgus, Eneaphus Avenquerius, Voltago.


Het is de grootste gezamenlijke expeditie tot nu toe in de geschiedenis van de Melkweg: het moederruimteschip BASIS moet de haast onvoorstelbaar grote afstand van 225 miljoen lichtjaar overbruggen op weg naar de galaxiegroep Coma Berenice.

Bij de grote leemte, de ruim 100 miljoen lichtjaar metende lege ruimte tussen de galaxies voor de gigantische Grote Muur, wachten geheimzinnige werelden en zeldzame wezens op de galaxers. En volgens de Ennox Philip ligt daar ook het 'grote kosmische raadsel', waarbij natuurlijk niemand een idee heeft wat dat zou kunnen betekenen.

Perry Rhodan en de 12.000 manschappen van de BASIS alsmede de hen begeleidende schepen Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Ertrusiërs, Haloeters en nog vele andere volken zijn vertegenwoordigd - weten niet, wat hen bij de grote leemte staat te wachten.

Vanaf het trefpunt Borgia worden enkele verkenningsschepen uitgezonden om poolshoogte te nemen in de onbekende ruimte. De Terranen onderzoeken enkele zonnestelsels aan de rand van de grote leemte ...


De vlucht met GEVONIA heeft de Terranen op het spoor gezet van een eerste 'klein raadsel' waardoor ze al enigszins een idee hebben gekregen van verdere geheimen die ze aan de rand van de grote leemte zouden kunnen tegenkomen. Ook andere expedities blijven niet zonder resultaat, en Reginald Bull raakt verstrikt in een net ...

Deze geschiedenis wordt verhaald door Susan Schwartz, die daarmee haar eerste bijdrage levert aan de Perry Rhodan reeks.


Oorspronkelijke titel: Am Rand der Groszen Leere

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk