< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1650 • 0304    DOEL: DE GROTE LEEMTE


Het is de belangrijkste gemeenschappelijke expeditie in de bekende geschiedenis van de Melkweg: de vlucht van het Terraanse drager ruimteschip BASIS, die een bijna onvoorstelbare afstand van 225 miljoen lichtjaar probeert te overbruggen in de richting van de opeenhoping van melkwegstelsels: Coma Berenices.

Bij de grote leemte, de intergalactische leegte tussen de melkwegstelsels, die een afstand van ruim 100 miljoen lichtjaar bedraagt, wachten geheimzinnige planeten en eigenaardige wezens op de galaxers. En daar, dat heeft de Ennox Philip beloofd, wacht ook het 'grote kosmische raadsel', waarvan uiteraard geen mens weet, wat er in de werkelijkheid achter dit begrip schuil gaat.

Perry Rhodan en de 12.000 bemanningsleden van de BASIS net als de hen begeleidende schepen - Terranen, Arkoniden, Akonen, Topsiders, Blues, Ertrusiërs, Haloeters en vele andere volkeren zijn ook vertegenwoordigd - weten niet, wat ze bij de grote leemte te wachten staat. Ze zijn echter op alles voorbereid, want de vlucht zelf zal ruim drieëneenhalf jaar in beslag nemen.

Het zijn alledaagse dingen en ook incidenten, die de mensen aan boord van de BASIS op de reis begeleiden met als doel: de grote leemte ...


De BASIS heeft de grote leemte bereikt. Daar, in de buurt van de pulsar Borgia, wil Perry Rhodan de onsterfelijke Ennox Philip ontmoeten. Maar die is niet ter plaatse ...

Uiteraard wachten de Terranen niet passief bij dat ontmoetingspunt af. Er worden kleine expedities georganiseerd om de omgeving van de pulsar te verkennen en naar sporen van het 'grote kosmische raadsel' te gaan zoeken. Ze concentreren zich met hun onderzoek op de rand van de grote leemte.


Oorspronkelijke titel: Flugziel Große Leere

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: expeditie in de richting van Coma Berenices – op het spoor van het grote raadsel.


Locatie en tijdsruimte: BASIS in de intergalactische lege ruimte – 27 oktober 1202 - 14 januari 1206 NGT (4789-4793 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Hij leidt de expeditie naar de grote leemte. Robert Gruener - De cyberneticus verliest zijn kinderen. Arlo Rutan - De chef van het landingscommando speelt oorlogje. Harald Nyman - Een commandant doet de boekhouding. Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen aan boord van de BASIS.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende