< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1649 • 0303    PROJECT COMA


Eindelijk is de ruimtesector rondom Arkon bevrijd van de dode zone, en daarmee is een gevaar voor de hele Melkweg afgewend. In de tweede helft van het jaar 1201 van de nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling - is de situatie in de Melkweg weer rustig. Zelfs de arrogante fanatiekelingen van het Akoonse blauwe legioen hebben hun agressieve houding na de verpletterende nederlaag op Jimmerin opgegeven,

Reginald Bull en zijn drakenvloot hebben ertoe bijgedragen de achtergronden van de dode zone op te helderen en een einde aan de hyperruimte-parese te maken. In de diepte van het universum vinden de galaxers nieuwe vrienden: de spinachtige Arcoanas. Perry Rhodan vliegt met de PARACELSUS en de ODIN naar de planeet van de Ennox en komt daarbij op de planeet Mystery. Daar ziet hij een fascinerend model van het universum, een model dat de hele planeet omspant.

Eigenlijk kan iedereen tevreden zijn: de Melkweg herstelt zich van de gevolgen van de dode zone, kleine vloten zijn onderweg om volken in moeilijkheden te helpen, zelfs de spiegelgeborenen werden gevonden en kregen hun cellenactiveerder.

Maar dan verschijnt de Ennox Philip weer op Terra - en Perry Rhodan organiseert het project Coma ...


De BASIS is vertrokken naar de grote leemte, men zoekt de oplossing van het 'grote kosmische raadsel' zoals de Ennox Philip het noemde. De beste deskundigen zijn aan boord van het reusachtige schip dat een reis van 225 miljoen lichtjaar gaat maken.


Oorspronkelijke titel: Projekt Coma

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: trefpunt in het Sol-stelsel – ze vliegen in de oneindigheid.


Locatie en tijdsruimte: NGC6503, Sheokor-stelsel, Melkweg, Sol-stelsel – 1201-1202 NGT (4788-4789 na Chr.)


Hoofdpersonen: Philip - De Ennox zet de galactici op het spoor van het 'grote kosmische raadsel'. Perry Rhodan - De Terraan brengt geld en ondersteuning bijeen. Mila en Nadja Vandemar - Zij zijn de 'spiegelgeborenen' en weten niets over hun talent. Voltago - De ongenaakbare cyberkloon blijft raadselachtig. Homer G. Adams - Het financiële genie denkt aan de wederopbouw van de galaxie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende