Melkweg, Arkon I, Jimmerin – 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1647 • 0301    DE LAATSTE SLAG


Hoofdpersonen: Barro Nurtian, Nadu Imeiri, Atlan, Senktar van Ippezal, Tupar Huaynac.


In de zomer van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling - vindt de ene belangrijke gebeurtenis na de andere plaats. Het Blauwe Legioen wordt verslagen en de leidster van de Akoonse geheime organisatie, de Blauwe Slang, komt op de kunstplaneet Zwerver om het leven.

Maar de ruimtesector Arkon is nog steeds van de rest van de Melkweg afgesneden door de tweede Dode Zone, die alle S-D-technologie onmogelijk maakt. Alles wat werkt op basis van hyperenergie of dat de hyperruimte als medium gebruikt, werkt niet meer. Handel en economie liggen stil.

Dankzij de onderzoeken van de Nakk Paunaro weten de Galaxers waar ze de oorzaak van de Dode Zones moeten zoeken: in NGC 6503, ongeveer 13 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Reginald Bull is er met een uit 45 schepen bestaande vloot heen gevlogen en heeft in het Sheokor-stelsel contact opgenomen met de Arcoana's.

De resultaten van de eerste onderhandelingen tussen Ennox, Arcoana's en Galaxers zijn tot in de Melkweg merkbaar. Maar in de thuisgalaxie bereiden Akoonse fanatici de laatste slag voor ...


Het gevaar van de Dode Zone en dat van het Blauwe Legioen zijn definitief afgewend, maar de Galaxers blijven zitten met een probleem: voor wie zijn de twee cellenactiveerders bestemd die de superintelligentie HET nog heeft te verdelen?


Oorspronkelijke titel: Der letzte Schlag

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown