< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1647 • 0301    DE LAATSTE SLAG


In de zomer van de nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling - vindt de ene belangrijke gebeurtenis na de andere plaats. Het blauwe legioen wordt verslagen en de leidster van de Akoonse geheime organisatie, de blauwe slang, komt op de kunstplaneet Zwerver om het leven.

Maar de ruimtesector Arkon is nog steeds van de rest van de Melkweg afgesneden door de tweede dode zone, die alle 5D-technologie onmogelijk maakt. Alles wat werkt op basis van hyperenergie of dat de hyperruimte als medium gebruikt, werkt niet meer. Handel en economie liggen stil.

Dankzij de onderzoeken van de Nakk Paunaro weten de galaxers waar ze de oorzaak van de dode zones moeten zoeken: in NGC6503, ongeveer 13 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Reginald Bull is er met een uit 45 schepen bestaande vloot heen gevlogen en heeft in het Sheokor-stelsel contact opgenomen met de Arcoanas.

De resultaten van de eerste onderhandelingen tussen Ennox, Arcoanas en galaxers zijn tot in de Melkweg merkbaar. Maar in de thuisgalaxie bereiden Akoonse fanatici de laatste slag voor ...


Het gevaar van de dode zone en dat van het blauwe legioen zijn definitief afgewend, maar de galaxers blijven zitten met een probleem: voor wie zijn de twee cellenactiveerders bestemd die de superintelligentie HET nog heeft te verdelen?


Oorspronkelijke titel: Der letzte Schlag

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): drager-discusruimteschip ZAYCCO door Torsten Renz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de fanatici van het blauwe legioen – ze plannen hun beslissende aanval.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, Arkon I, Jimmerin – 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Barro Nurtian - De Arkoonse chef van het anti-terreurcommando met hoofdkwartier op de asteroïde Jimmerin. Nadu Imeiri - Een ambitieuze wetenschapster van de planeet Heychryk. Atlan - De Arkonide wacht op het beëindigen van de dode zone. Senktar van Ippezal - Een merkwaardige Utiker. Tupar Huaynac - Een Arkoonse overbrenger-specialist.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende