NGC 6503, Sheokor-stelsel – 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1646 • 0252    FINALE IN HET SHEOKORSTELSEL


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Perry Rhodan, Qeyonderoubo, Colounshaba, Pulandiopoul, Shanorathemas, Philip.


In de zomer van het jaar 1201 Nieuwe Galactische Tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, is de situatie in de Melkweg vrijwel ongewijzigd. Sinds bijna een jaar wordt de ruimtesector Arkon geteisterd door de tweede Dode Zone. Hierdoor kan men in dit gebied geen gebruik meer maken van de 5-D-techniek. Niets, waarvoor de hyperruimte als bron of medium dient, functioneert nog.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg. Handel en economie liggen plat. Het gevaar, dat van de Akonen uitging, is echter verbannen. De humanoïde wezens uit het Sphinx-stelsel hebben hun expansiedrift gestaakt, het netwerk van het Blauwe Legioen is uitgeschakeld en de Blauwe Slang is dood. Dankzij het onderzoek van de Nakk Paunaro weten de Galaxers in welk melkwegstelsel de veroorzakers van de Dode Zones moeten worden gezocht: in NGC 6503, rond de 13 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd.

Onder leiding van Reginald Bull is een vloot met 45 eenheden op weg naar NGC 6503 en heeft in het Sheokor-stelsel het volk van de Arcoana's ontdekt. Een gewapend conflict tussen de Galaxers en de Arcoana's kon op het laatste moment worden verhinderd. Nu begint de finale in het Sheokorstelsel ...


Vanuit het Sheokor-stelsel keren we in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks terug naar de Melkweg, waar de meeste Galaxers op het einde van de Dode Zone wachtten. Anderen kunnen echter geen genoeg krijgen van de intriges en halen uit voor de laatste slag.


Oorspronkelijke titel: Finale im Sheokorsystem

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn