< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1646 • 0252    FINALE IN HET SHEOKORSTELSEL


In de zomer van het jaar 1201 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, is de situatie in de Melkweg vrijwel ongewijzigd. Sinds bijna een jaar wordt de ruimtesector Arkon geteisterd door de tweede dode zone. Hierdoor kan men in dit gebied geen gebruik meer maken van de 5D-techniek. Niets, waarvoor de hyperruimte als bron of medium dient, functioneert nog.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg. Handel en economie liggen plat. Het gevaar, dat van de Akonen uitging, is echter verbannen. De humanoïde wezens uit het Sphinx-stelsel hebben hun expansiedrift gestaakt, het netwerk van het blauwe legioen is uitgeschakeld en de blauwe slang is dood. Dankzij het onderzoek van de Nakk Paunaro weten de galaxers in welk melkwegstelsel de veroorzakers van de dode zones moeten worden gezocht: in NGC6503, rond de 13 miljoen lichtjaar van de Aarde verwijderd.

Onder leiding van Reginald Bull is een vloot met 45 eenheden op weg naar NGC6503 en heeft in het Sheokor-stelsel het volk van de Arcoanas ontdekt. Een gewapend conflict tussen de galaxers en de Arcoanas kon op het laatste moment worden verhinderd. Nu begint de finale in het Sheokor-stelsel ...


Vanuit het Sheokor-stelsel keren we in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks terug naar de Melkweg, waar de meeste galaxers op het einde van de dode zone wachtten. Anderen kunnen echter geen genoeg krijgen van de intriges en halen uit voor de laatste slag.


Oorspronkelijke titel: Finale im Sheokorsystem

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: galactici in het rijk van de Arcoanas – de cirkel sluit zich.


Locatie en tijdsruimte: NGC6503, Sheokor-stelsel – 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De commandant van de drakenvloot in het rijk van de Arcoanas. Perry Rhodan - De Terraan ontmoet de geheimzinnige 'tecs'. Qeyonderoubo - De grootdenker van de Arcoanas beraadslaagd. Colounshaba, Pulandiopoul en Shanorathemas - De Arachnoïden bestrijden de chaos in het stelsel van de 67 planeten. Philip - Een Ennox toont echte gevoelens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende