Sheokor-stelsel – mei-juli 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1645 • 0251    OPERATIE DRACO


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Qeyonderoubo, Paunaro, Myles Kantor, Colounshaba.


In de zomer van het jaar 1201 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, is de situatie in de Melkweg nauwelijks veranderd. Sinds bijna een jaar valt de ruimtesector Arkon binnen de tweede Dode Zone, wat onder andere betekent dat alle op S-D-energie gebaseerde technologie is lamgelegd.

Het Arkoonse Imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg, handel en economie liggen grotendeels stil. Het gevaar dat de Akonen vormden, is afgewend: de humanoïden uit het Sphinx-stelsel hebben hun expansiepolitiek opgegeven, het Blauwe Legioen is uit elkaar geslagen - de Blauwe Slang is dood. Dankzij het onderzoek van de Nakk Paunaro weten de Galaxers nu bovendien waar de veroorzakers van de Dode Zones gezocht moeten worden: in NGC 6503, ongeveer 13 miljoen lichtjaar van de Aarde.

Terwijl Perry Rhodan met de ODIN en het medoschip PARACELSUS in de buurt van NGC 7793, ongeveer 10,5 miljoen lichtjaar van de Aarde, probeert het geheim van de Ennox op te helderen wordt door de Galaxers een vloot uitgerust die naar NGC 6503 zal vliegen. Reginald Bull start de operatie Draco ...


Op het allerlaatste moment hebben Myles Kantor en de Nakk Paunaro een gewapend conflict tussen arachnoïden en Galaxers weten te voorkomen. Reginald Bull die de spinnenwezens sinds zijn verblijf in NGC 1400 heeft bewonderd, streeft vanaf dit moment naar een vreedzame afloop van de expeditie en tegelijkertijd naar het laten verdwijnen van de Dode Zone uit de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Operation Draco

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown