< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1645 • 0251    OPERATIE DRACO


In de zomer van het jaar 1201 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4788 van de oude jaartelling, is de situatie in de Melkweg nauwelijks veranderd. Sinds bijna een jaar valt de ruimtesector Arkon binnen de tweede dode zone, wat onder andere betekent dat alle op 5D-energie gebaseerde technologie is lamgelegd.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg, handel en economie liggen grotendeels stil. Het gevaar dat de Akonen vormden, is afgewend: de humanoïden uit het Sphinx-stelsel hebben hun expansiepolitiek opgegeven, het blauwe legioen is uit elkaar geslagen - de blauwe slang is dood. Dankzij het onderzoek van de Nakk Paunaro weten de galaxers nu bovendien waar de veroorzakers van de dode zones gezocht moeten worden: in NGC6503, ongeveer 13 miljoen lichtjaar van de Aarde.

Terwijl Perry Rhodan met de ODIN en het medo-schip PARACELSUS in de buurt van NGC7793, ongeveer 10,5 miljoen lichtjaar van de Aarde, probeert het geheim van de Ennox op te helderen wordt door de galaxers een vloot uitgerust die naar NGC6503 zal vliegen. Reginald Bull start de operatie Draco ...


Op het allerlaatste moment hebben Myles Kantor en de Nakk Paunaro een gewapend conflict tussen arachnoïden en galaxers weten te voorkomen. Reginald Bull die de spinnenwezens sinds zijn verblijf in NGC1400 heeft bewonderd, streeft vanaf dit moment naar een vreedzame afloop van de expeditie en tegelijkertijd naar het laten verdwijnen van de dode zone uit de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Operation Draco

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Reginald Bull wil vergelding – de drakenvloot start.


Locatie en tijdsruimte: Sheokor-stelsel – mei-juli 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De commandant van de drakenvloot wil een beëindiging van de dode zone. Qeyonderoubo - De grootdenker van de Arcoanas wordt met een vloot geconfronteerd uit een anderen galaxie. Paunaro - De Nakk gaat zijn eigen weg. Myles Kantor - De wetenschapper wordt een Nakk-bewaker. Colounshaba - De 5D-mathematica van de Arachnoïden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende