Zwerver, Sol-stelsel – juni 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1644 • 0250    STORM OP ZWERVER


Hoofdpersonen: Alnora Deponar, Henna Zarphis, Gendal Jumphar, Ronald Tekener, Michael Rhodan, Clare, Alpar, Hark.


In de zomer van het jaar 1201 Nieuwe Galactische Tijd, dat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, is de situatie in de Melkweg vrijwel ongewijzigd. Sinds bijna een jaar wordt de ruimtesector Arkon geteisterd door de tweede Dode Zone. Hierdoor kan men in dit gebied geen gebruik meer maken van de 5-D-techniek. Niets, waarvoor de hyperruimte als bron of medium dient, functioneert nog.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg. Handel en economie liggen braak, Het gevaar, dat van de Akonen uitging, is echter gebannen. De humanoïde wezens uit het Sphinx-stelsel hebben hun expansiedrift gestaakt, het netwerk van het Blauwe Legioen is grotendeels verwoest - ook al kon het hoofd van die organisatie, de Blauwe Slang, ontsnappen met de MAGENTA.

Tentvijl Perry Rhodan met de ODIN en liet medoschip PARACELSUS onderweg is naar het melkwegstelsel NGC 7793 in de hoop daar meer ie weten te komen over de thuiswereld van de geheimzinnige Ennox, wordt het net rondom de Blauwe Slang aangetrokken.

De Akoonse, bezeten van de gedachte van de onsterfelijkheid, heeft nu nog maar één doel op het oog: ze wil één van de cellenactiveerderchips bemachtigen, die de superintelligentie HET heeft aangeboden, Ze beschouwt zichzelf als één van de spiegelgeborenen en zorgt voor een ware storm op Zwever ...


De Akonen zijn dankzij de vredestichter tot inkeer gekomen en rustig geworden, de jagers op de onsterfelijkheid hebben het Sol-stelsel verlaten - maar het probleem met de Dode Zone in de Arkon-sector blijft bestaan. Maar nu is bekend, wie er verantwoordelijk is voor de Dode Zone en Reginald Bull heeft een snelle en doortastende actie op het oog.


Oorspronkelijke titel: Sturm auf Wanderer

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn