Akon – 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1643 • 0249    PSYCHOSPEL OP AKON


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Cailman Tzyk, Arinu Barras, Lothea Vilgor, Alnora Deponar.


Sinds 3 augustus 1200 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4787 van de oude jaartelling, bestaat de door de Galaxers lang gevreesde tweede Dode Zone in de sector Arkon, waardoor alle 5-D-technologie in dit gedeelte van de Melkweg is lamgelegd. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse Imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten - in de eerste plaats de Akonen - proberen daar een slaatje uit te slaan. De politieke situatie in de Melkweg is gespannen, ook en vooral omdat niet duidelijk is welke rol de Ennox spelen en wat of wie de oorzaak is van de Dode Zones.

In januari 1201 NGT vindt men eindelijk een spoor van de Akoonse MAGEN'FA en Perry Rhodan verwoest het hoofdkwartier van het Blauwe Legioen, een harde klap voor de geheime organisatie, hoewel de leidster, de Blauwe Slang, met de MAGENTA heeft weten te ontsnappen.

Terwijl Perry Rhodan met de ODIN en het medoschip PARACELSUS in de richting van de galaxie NGC 7793 is vertrokken om daar, ongeveer 10,5 miljoen lichtjaar van de Aarde, het geheim van de Ennox op het spoor te komen, spitst de situatie in de Melkweg zich verder toe. Terranen en Blues ondernemen gezamenlijk een riskante actie, ze beginnen met een psychospel op Akon ...


Het probleem van de Akonen is grotendeels opgelost, al is de Blauwe Slang nog steeds voortvluchtig. Een ander probleem is dat van de activeerderchips die HET aan de zogenaamde spiegelgeborenen heeft beloofd. De jagers op de onsterfelijkheid die rondhangen in de buurt van Zwerver dringen aan op een beslissing.


Oorspronkelijke titel: Psychospiel auf Akon

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown