< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1643 • 0249    PSYCHOSPEL OP AKON


Sinds 3 augustus 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4787 van de oude jaartelling, bestaat de door de galaxers lang gevreesde tweede dode zone in de sector Arkon, waardoor alle 5D-technologie in dit gedeelte van de Melkweg is lamgelegd. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten - in de eerste plaats de Akonen - proberen daar een slaatje uit te slaan. De politieke situatie in de Melkweg is gespannen, ook en vooral omdat niet duidelijk is welke rol de Ennox spelen en wat of wie de oorzaak is van de dode zones.

In januari 1201 NGT vindt men eindelijk een spoor van de Akoonse MAGEN'FA en Perry Rhodan verwoest het hoofdkwartier van het blauwe legioen, een harde klap voor de geheime organisatie, hoewel de leidster, de blauwe slang, met de MAGENTA heeft weten te ontsnappen.

Terwijl Perry Rhodan met de ODIN en het medo-schip PARACELSUS in de richting van de galaxie NGC7793 is vertrokken om daar, ongeveer 10,5 miljoen lichtjaar van de Aarde, het geheim van de Ennox op het spoor te komen, spitst de situatie in de Melkweg zich verder toe. Terranen en Blues ondernemen gezamenlijk een riskante actie, ze beginnen met een psychospel op Akon ...


Het probleem van de Akonen is grotendeels opgelost, al is de blauwe slang nog steeds voortvluchtig. Een ander probleem is dat van de cellenactiveerderchips die HET aan de zogenaamde spiegelgeborenen heeft beloofd. De jagers op de onsterfelijkheid die rondhangen in de buurt van Zwerver dringen aan op een beslissing.


Oorspronkelijke titel: Psychospiel auf Akon

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): Terraans afstand- en experimenteelschip FORNAX door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Michael Rhodan is nerveus – een vredesplan treedt in werking.


Locatie en tijdsruimte: Akon – 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan - De zoon van Perry Rhodan start een gevaarlijk psycho-avontuur. Cailman Tzyk - De Blues-commandant ontpopt zich als gewiekst dubbelspeler. Arinu Barras - Een ongewone vredestichter van de Linguiden. Lothea Vilgor - Een Akoonse geheime dienst medewerkster past trucs toe met alle middelen. Alnora Deponar - De blauwe slang speelt een troef uit.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende