< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1642 • 0248    DE PLANEET VAN DE ENNOX


Op 3 augustus van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd, wat gelijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest, terwijl het volkomen onduidelijk is, wie of wat de dode zones veroorzaakt en wat dat met de Ennox, die plotseling weer zijn verschenen en tegen verregaande concessies van de galaxers het berichtenverkeer in en met de dode zone verzorgen.

Begin januari 1201 lukt het eindelijk, het spoor van het Akoonse ruimteschip MAGENTA te vinden. Perry Rhodan brengt het blauwe legioen, door het uitschakelen van hun hoofdkwartier een zeer zware slag toe, waarvan de tegenstander zich niet zo snel zal herstellen - ook al kon het hoofd van het blauwe legioen ontsnappen. Hierna geeft de Terraan gehoor aan een verzoek om hulp door de Ennox Philip en lijkt hij terecht de hoop te koesteren, kennis te kunnen maken met de thuiswereld van deze vreemde wezens. Op de planeet Point Ennox lukt het hem, 250 doodzieke Ennox te redden.

Van daaruit vliegen de ODIN en het medo-schip PARACELSUS verder. In de buurt van het melkwegstelsel NGC7793, op een afstand van zo'n 10,5 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd, bereiken de Terranen hun doel. Het is de planeet van de Ennox ...


Op de planeet Mystery heeft Perry Rhodan een van de grootste geheimen ooit ontdekt, maar hij kan het voorlopig nog niet oplossen. In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks richten we onze aandacht echter op de Melkweg, waar de problemen met de Akonen een hoogtepunt lijken te naderen.


Oorspronkelijke titel: Der Planet der Ennox

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze landen op de verboden wereld – en stoten op een fascinerend wonder.


Locatie en tijdsruimte: Enno-stelsel – 20-26 maart 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan wil het geheim van de Ennox oplossen. Philip - De woordvoerder van de Ennox zwijgt als het graf.  Claudia - De Ennox-dame test haar seksuele aantrekkingskracht. Mertus Wenig - De hoofdwetenschapper van de ODIN krijgt de verrassing van zijn leven. Danilo Terborg en Ester Glandhar - De Terranen begeleiden Perry Rhodan op zijn verkenning van de Ennox-planeet.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende