< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1641 • 0247    SYMBIOSE


Sinds 3 augustus van het jaar 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4787 van de oude jaartelling, bestaat de door de galaxers lang gevreesde tweede dode zone in de sector Arkon, waardoor alle 5D-technologie in dit gedeelte van de Melkweg is lamgelegd. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte als medium of als energiebron gebruiken, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesneden van de rest van de Melkweg en andere machten - in de eerste plaats de Akonen - proberen daar een slaatje uit te slaan. De politieke situatie in de Melkweg is gespannen omdat nog volkomen onduidelijk is wat de oorzaak is van het ontstaan van de dode zones en welke rol de Ennox spelen. Dezen maken de verwarring alleen maar groter, vooral omdat ze het lang niet altijd eens zijn met elkaar.

Begin januari lukt het eindelijk op het spoor te komen van de Akoonse MAGENTA en Perry Rhodan ruïneert het hoofdkwartier van het blauwe legioen, een harde klap voor de geheime organisatie hoewel de leidster, de blauwe slang, met de MAGENTA heeft weten te ontsnappen. Daarna reageert de Terraan positief op een verzoek om hulp van de Ennox Philip in de hoop dat hij de wereld van de vreemdelingen eindelijk zal leren kennen.

Met de ODIN en het medo-schip PARACELSUS begint Perry Rhodan aan een vlucht van 8 miljoen lichtjaar. Op de planeet Point Ennox maken de Terranen kennis met een ongelooflijke symbiose ...


Na de redding van de 250 Ennox uit de onvrijwillige symbiose met de Falahs hoopt Perry Rhodan eindelijk de thuisplaneet van de vreemde 'plaaggeesten' te leren kennen. Op 29 februari 1201 NGT vertrekken de ODIN en de PARACELSUS van Point Ennox voor een vlucht van vier miljoen lichtjaar.


Oorspronkelijke titel: Symbiose

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown
Ondertitel: 250 doodzieke Ennox – in de ban van een fantasiewereld.


Locatie en tijdsruimte: Frara-stelsel – februari 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan moet een moeilijke beslissing nemen. Noruu - De oude Falah vecht voor zijn levensruimte.  Laas - De symbiont helpt Noruu tot het bittere einde. Mariaan ten Segura - De Akoonse hoofdtechnica van de ODIN gedraagt zich vreemd. Philip - De Ennox toont zijn serieuze kant.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende