Arkon-stelsel – april 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1640 • 0246    GREEP NAAR ARKON


Hoofdpersonen: Srim Tennek, Dilja Mowak, Poppan Chal-Nezra, Atlan, Norman.


Op 3 augustus van het jaar 1200 Nieuwe Galactische Tijd, wat gel~ijk staat aan het jaar 4788 volgens de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector van Arkon en legt, net zoals bij de eerste parese-zone van januari tot mei van dat jaar, dit gebied 5-D-technologisch lam. Niets, waarvoor de hyperruimte als medium of bron dienst doet, functioneert meer.

Het imperium van de Arkoniden is van de rest van de Melkweg afgesloten en andere machten, op de eerste plaats de Akonen, proberen daaruit munt te slaan. De galactopolitieke situatie is lange tijd niet meer zo gespannen geweest, terwijl het volkomen onduidelijk is, wie of wat de Dode Zones veroorzaakt en wat dat met de Ennox te maken heeft. Dit eigenaardige volk verleent weer hand- en spandiensten voor de Melkwegbewoners, maar kiezen voor verschillende groepen partij en dragen zo tot een nog grotere verwarring in de Melkweg bij.

Begin januari 1201 lukt het eindelijk, het spoor van het Akoonse ruimteschip MAGENTA te vinden. Perry Rhodan brengt het Blauwe Legioen door het uitschakelen van hun hoofdkwartier een zeer zware slag toe, waarvan de tegenstander zich niet zo snel zal herstellen - ook al lukte het het hoofd van het Blauwe Legioen te ontsnappen. Hierna geeft de Terraan gehoor aan een verzoek om hulp door de Ennox Philip en lijkt hij terecht de hoop te koesteren, kennis te kunnen maken met de thuiswereld van deze vreemde wezens.

Dat het gevaar door de Blauwe Slang nog lang niet is geweken, dat bewijst deze eind april door de greep naar Arkon ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks gaan we naar de ODIN en Perry Rhodan, die op 16 januari 1201 NGT in begeleiding van het medoschip PARACELSUS is vetrokken om de op Point Ennox gestrande 250 Ennox op verzoek van Philip te bergen en naar hun thuiswereld te transporteren. De galactische schepen bereiken Point Ennox op 25 februari. Voor de 250 Ennox schijnt echter iedere vorm van hulp te laat te zijn gekomen, want ze maken deel uit van een planeetomspannende, ongelooflijke symbiose.


Oorspronkelijke titel: Griff nach Arkon

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn