Panot-sector, Sol-stelsel – februari-maart 1201 NGT (4788 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1600 - 1649


23e cyclus:

DE ENNOX


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1639 • 0245    SIGNALEN UIT NGC 6503


Hoofdpersonen: Boris Siankow, Xii-Gien-Qek, Myles Kantor, Paunaro, Reginald Bull.


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4787 van de oude jaartelling, materialiseert de door de Galaxers allang gevreesde tweede Dode Zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5-D-technologie lam. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse Imperium is afgesloten van de rest van de Melkweg en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. De galactopolitieke situatie in de Melkweg is gespannen omdat nog volkomen onduidelijk is wie of wat de Dode Zones veroorzaakt en welke rol de Ennox spelen. Ze zijn het onderling vaak niet eens en stichten veel verwarring.

Begin januari lukt het eindelijk op het spoor te komen van de Akoonse MAGENTA en Perry Rhodan ruïneert het hoofdkwartier van het Blauwe Legioen, een harde klap voor de geheime organisatie, hoewel de leidster, de Blauwe Slang, zelf met de MAGENTA weet te ontsnappen. Er gebeurt iets anders dat belangrijk kan zijn: de Ennox Philip roept de hulp in van Perry Rhodan en deze heeft de hoop de thuiswereld van de Ennox eindelijk te leren kennen.

Paunaro, de uit de pararealiteiten geredde Nakk, ontdekt begin april de bron van de Dode Zones. Hij ontvangt signalen uit NGC 6503 ...


Terwijl Reginald Bull met een sterke vloot van het Galacticum naar NGC 6503 vertrekt, schijnt in het Arkon-stelsel, diep in de Dode Zone, een beslissende fase in het conflict tussen twee galactische grootmachten aan te breken. De Arkoniden worden bedreigd door een lang voorbereide keiharde aanval van de Akonen.


Oorspronkelijke titel: Signale aus NGC 6503

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown