< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1600 - 1649

23e cyclus DE ENNOX

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1639 • 0245    SIGNALEN UIT NGC 6503


Op 3 augustus van het jaar 1200 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4787 van de oude jaartelling, materialiseert de door de galaxers allang gevreesde tweede dode zone in de ruimtesector Arkon en legt daar alle 5D-technologie lam. Alle systemen en apparaten die de hyperruimte gebruiken als medium of als energiebron, werken niet meer.

Het Arkoonse imperium is afgesloten van de rest van de Melkweg en andere machten, in de eerste plaats de Akonen, proberen daar een slaatje uit te slaan. De galactopolitieke situatie in de Melkweg is gespannen omdat nog volkomen onduidelijk is wie of wat de dode zones veroorzaakt en welke rol de Ennox spelen. Ze zijn het onderling vaak niet eens en stichten veel verwarring.

Begin januari lukt het eindelijk op het spoor te komen van de Akoonse MAGENTA en Perry Rhodan ruïneert het hoofdkwartier van het blauwe legioen, een harde klap voor de geheime organisatie, hoewel de leidster, de blauwe slang, zelf met de MAGENTA weet te ontsnappen. Er gebeurt iets anders dat belangrijk kan zijn: de Ennox Philip roept de hulp in van Perry Rhodan en deze heeft de hoop de thuiswereld van de Ennox eindelijk te leren kennen.

Paunaro, de uit de pararealiteiten geredde Nakk, ontdekt begin april de bron van de dode zones. Hij ontvangt signalen uit NGC6503 ...


Terwijl Reginald Bull met een sterke vloot van het galacticum naar NGC6503 vertrekt, schijnt in het Arkon-stelsel, diep in de dode zone, een beslissende fase in het conflict tussen twee galactische grootmachten aan te breken. De Arkoniden worden bedreigd door een lang voorbereide keiharde aanval van de Akonen.


Oorspronkelijke titel: Signale aus NGC 6503

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): XENOLITH door Frank Jaeckel

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: alleen een Nakk kan de tekenen verklaren – de oorsprong van de dode zone wordt gevonden.


Locatie en tijdsruimte: Panot-sector, Sol-stelsel – februari-maart 1201 NGT (4788 na Chr.)


Hoofdpersonen: Boris Siankow - De nexialist vecht tegen zijn nachtmerrie. Xii-Gien-Qek - Siankow's Blues-vriend gaat opnieuw mee in het gevaar. Myles Kantor - De wetenschapper trekt zich terug. Paunaro - De Nakk ontdekt de oorsprong van de dode zone. Reginald Bull - De cellenactiveerderdrager zint op vergelding en stelt een vloot samen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende